Miksteater üllatab sõnatu teatriga

26. sept. 2014 Kaido Rannik - Kommenteeri artiklit

Sõnadeta lavastusi lastele ei kohta Eesti teatrites just tihti. Miksteatril on neid algaval kaheksandal hooajal kavas lausa kaks. Neist esimene, „Pink” jõuab lavale juba oktoobris ning räägib haarava, humoorika ja südamliku loo kodutust mehest, kes pargipingil üksinduses jõuluõhtut peab. Siis aga sekkub tema ellu miski, mis senise elu pea peale ähvardab keerata. Kuidas säilitada väärikus, kui oled elus kaotanud kõik?

„Pink” räägib inimlikest väärtustest, lihtsatest asjadest, mis on universaalsed, vanusest sõltumatud, seetõttu on etendus vaadatav alates viieaastastest kuni täiskasvanuteni. Laval on Kaido Rannik ja Kristo Toots. Etendust on võimalik tellida jõuludeks rahvamajadesse või lavaga koolidesse.

Teine põnev uuslavastus, kus teksti ei kasutata, esietendub 2015. aasta jaanuaris. „MaSaTa” viib vaatajad avamerele. On paat ja kolm reisijat. Igaühel oma soovid, tahtmised ja unistused. Kuidas saada hakkama ühes paadis, kui kõigil on kaasas oma mina?

Kas tähtis on ainult mina ja minu tahtmised või ka sina ja sinu tahtmised? Või hoopis tema ja tema tahtmised? Kuidas õppida suruma alla oma negatiivseid emotsioone, kui me ei saa alati ja kohe seda, mida tahame? Kuidas arvestada teistega nii, et me oma mina ära ei kaotaks?

Ka „MaSaTa” on mõeldud igas vanuses vaatajatele. Laval on külalistena Maarja Mitt ja Nero Urke ning Kaido Rannik.

Uuel hooajal jätkab Miksteater rändamist mööda Eestit: lastele mängime lisaks uuslavastustele „Ennemuistseid jutte” ja „Telefonilugusid” ning noortele lavastust „Kuidas ta seda teeb?”. Suvel aga läheb Kristo Tootsi lavastatud „Saabastega kass” tuurile mööda Eestimaa kauneid paiku.

Miksteatri tegemiste kohta saab lähemat teavet aadressil www.miksteater.ee ja www.facebook/miksteater. Etenduste tellimine miksteater@gmail.com.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!