Ministeerium leidis Lääne-Viru rakenduskõrgkooli õppekorralduses puudusi

3. sept. 2014 - 1 Kommentaar

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel tuvastasti Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis läbi viidud teenistusliku järelevalve käigus mitmeid puudusi õppekorralduses, millest peamine on kutse- ja kõrgharidusõppe õppekavade ulatuslik kattumine.

Kahel esimesel õppeaastal toimub õppetöö kutse- ja kõrgharidustasemel õppijatel koos, samas on riigipoolsed ootused kutse- ja kõrgharidusõppe läbiviimisele erinevad nii õpiväljundite, eesmärkide kui ka õppetöö läbiviimise osas, seisab ministeeriumi pressiteates. Õppetöö sellisel kujul nagu Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis ei võimalda hinnata riigieelarvest eraldatud vahendite otstarbekat ja eesmärgipärast kasutamist.

Kooli teenistusliku järelevalve õiendi on allkirjastanud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Puuduste kõrvaldamiseks tehti kõrgkooli rektorile kaheksa ettekirjutust, mis tuleb likvideerida. Lisaks tuleb rektoril esitada ministrile aasta lõpuks analüüs, kas nii suures osas kattuvate erinevatel haridustasemetel õpete läbiviimine on otstarbekas.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Ministeerium leidis Lääne-Viru rakenduskõrgkooli õppekorralduses puudusi”

  1. inseneR ütleb:

    Eestis on teadus ja tootmine lahus. See on riigile väga kahjulik. Selle asemel, et seda isoleeritust vähendada, jälgib HTM pingsalt, et kutseharidus ja akadeemiline haridus oleks isoleeritud, kuigi koolile endale tundub niisugune eraldi hoidmine ebaloogilisena ja kulukana.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!