Õpetajaid oodatakse energiakasutuse konverentsile

25. sept. 2014 - Kommenteeri artiklit

Keskkonnaamet korraldab oktoobris ja novembris kuus regionaalset keskkonnahariduse konverentsi, mis keskenduvad säästvale energiakasutusele, ning ootab neile kooli- ja lasteaiaõpetajaid, koolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste ja muuseumide töötajaid, haridusametnikke ja teisi huvilisi, kes soovivad end kurssi viia energia säästmise võimalustega.

Konverentsidel keskendutakse energiakasutuse teemadele: milleks ja kui palju energiat kulub, kuidas loomad energiat säästavad ja mida on inimesel neilt õppida, kas prügi on kütus, tooraine või kasutu rämps, mis on toiduenergia ja palju muud.

Energiateemadel arutlevad Erik Puura (Tartu ülikool), Georg Aher (MTÜ Hared), Valdur Lahtvee (säästva eesti instituut), Ando Leppiman (majandus- ja kommunikatsiooniministeerium), Tagli Pitsi (tervise arengu instituut), Lauri Tammiste (keskkonnainvesteeringute keskus) ja paljud teised.

„Konverentsi töötubades antakse praktilisi soovitusi, mil moel kodus, kontoris ja koolis energiat kokku hoida või kuidas arvutada, kui palju kulub põlevkivi näiteks ühe liitri vee keetmiseks. Huvilised saavad kätt proovida lihtsamate energiateemaliste katsete läbiviimisel ja päikesepaneeli valmistamisel. Töötoas tutvustatakse internetipõhiseid energiateemalisi õppematerjale ja muud huvitavat,” kommenteeris töötubade laia valikut keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Konverentsid toimuvad:

  • 16. oktoobril Pärnumaa kutsehariduskeskuses
  • 23. oktoobril Haapsalu kultuurikeskus
  • 30. oktoobril Tallinna tehnikaülikooli tudengimajas
  • 6. novembril Võrumaa kutsehariduskeskuses
  • 11. novembril Jõhvi kontserdimajas
  • 20. novembril Tartu kutsehariduskeskuses

Konverentsil osalemine on tasuta, registreerimine algab kuu aega enne konverentsi toimumist. Kõigis regioonides pakutakse kindlal marsruudil tasuta bussitransporti konverentsile ja tagasi. Konverentside ettekannete ja töötubade salvestused avaldatakse veebis.

Konverentside korraldamist toetab Euroopa Sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!