President: hea õppimine saab sündida mõistmises

1. sept. 2014 - President: hea õppimine saab sündida mõistmises kommenteerimine on välja lülitatud

„Hea õppimine on kooli, õpetaja, õpilase ja lapsevanema ühine looming. See saab sündida mõistmises, iga õpilase vajadusi arvestavas õhkkonnas,” ütles Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves teadmistepäeva eelses telepöördumises Eesti Televisioonis.

President lisas, et õppimise töö, nagu mistahes teinegi, peab pakkuma pingutuse kõrval ka rõõmu ja põnevust. „Meid siin Eestis on parasjagu palju või õigemini nii vähe, et võime endale lubada õppimise ja õpetamise viise, mis tõesti meist kõigist just parima, igaühe ande välja toovad,“ lausus Ilves.

Viidates kirjanik Mihkel Muti suvises Loomingus ilmunud sõnadele, et põhimõtteliselt on igaüks meist mingil alal või tegevuses maailma parim, küsis president, miks ei võiks ollagi nii, et Eesti on õppimise alal maailma parim.

„Mitte tuupimises või rahvusvahelistes pingeridades. Vaid pigem selles, et Eesti õppimise keskkond on parim ja õppimise soov on suurem kui mujal. See on võimalik, kui oleme koolis sõbralikud. Kui märkame ja hoiame üksteist. Kui kaitseme neid, kes on koolikiusu alla sattunud ning ohjeldame neid, kes kiusata tahavad. Kui suvine laulupeo puudutus elab me koolis ka üle talve,“ kõneles president, kes muu hulgas pani liiklejatele südamele, et märgataks ka neid, kelle koolitee käib jalgsi või rattaga.

Presidendi pöördumist saab vaadata ETV veebist, kõnet saab lugeda ka presidendi kodulehel.

Õpetajate Leht ühineb presidendiga, soovides kõigile ilusat ja edukat kooliaastat!