Raamatunäitus eestlaste päevikutest

12. sept. 2014 - Kommenteeri artiklit

Kui möödunud nädalal kirjutas Õpetajate Leht paarist päevikust, ei teadnud me veel, et peaaegu samal päeval avab rahvusraamatukogu 7. korruse humanitaarteaduste saalis raamatunäituse „Eestlaste päevikud”, mis seda lugu toetab.

„Viimased paarkümmend aastat on toonud avaliku huvi keskmesse rohkesti mälestusi, elulugusid, reisikirju ja kirjavahetust ning täheldatav on lugejate huvi tõus omaeluloolise kirjanduse vastu. Nõnda on lugejate huviväljas ka päevikud,” ütles näituse koostaja Krõõt Liivak, kelle sõnul on päevikute puhul, mida eristab vähemalt osaline dateeritus, tegu ühelt poolt dokumendi ja teiselt kirjandusteosega.

Eksponeeritud on päevikud (Krist­ian Jaak Peterson, Oskar Luts, Aino Kallas, Karl Ristikivi), päeviku vormis ilukirjandusteosed (Tõnu Õnnepalu), pöördeliste ajaloosündmuste ajal peetud päevikud (Voldemar Kures, Jaan Roos, Kaarel Robert Pusta, Andres Tarand, Leo Kunnas), reisi- ja matkapäevikud (Juhan Smuul, Lennart Meri), loomepäevikud (Voldemar Panso, Johannes Aavik), päevikud kutsetööst ja igapäevaelust (August Tamm, Karl Lukk, Sakarias Leppik) ja loodusvaatluste päevikud.

Näitus on avatud 17. detsembrini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!