Eesti õpilased olid astronoomiaolümpiaadil edukad

24. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

12.–21. oktoobrini toimus Kõrgõzstanis Bishkekis XIX ülemaailmne  astronoomiaolümpiaad, millelt Eesti õpilased tõid neli pronksmedalit, teatas Tartu ülikooli teaduskooli.

Olümpiaadil võisteldi kahes vanuserühmas. Nooremas vanuserühmas osutus parimaks pronksmedali pälvinud Airon Johannes Oravas Tallinna prantsuse lütseumist. Teda lahutas hõbemedalist vaid 0,2 punkti. Tartu observatooriumi teadur ja Eesti astronoomiaolümpiaadi koondise juht Tiit Sepp sõnas: „Olukorras, kus maksimaalne skoor on 88 punkti, on see tulemus kindlasti napima medalikaotuse kandidaat.”

Teised noorimas vanuserühmas võistelnud, Tallinna prantsuse lütseumi õpilased Pearu Pung ja Gamithra Marga, lõpetasid olümpiaadi diplomiga. Sepa sõnul väärib äramärkimist Gamithra Marga eriauhind parima ülesandeillustratsiooni eest.

Olümpiaadi vanemas astmes said kõik Eestit esindanud noored: Carel Kuusk Tallinna reaalkoolist, Taavet Kalda Gustav Adolfi gümnaasiumist ja Jonatan Kalmus Hugo Treffneri gümnaasiumist pronksmedali. Kuuske ja Kaldat jäi hõbedast lahutama poolteist punkti. „Poleks žürii otsustanud sel aastal välja anda vähem hõbemedaleid, oleksid meie poistel ehk teist värvi medalid kaelas,” sõnas Sepp.

Eesti võistkondade osalemist rahvusvahelistel võistlustel rahastab haridus- ja teadusministeerium ja nende lähetamist koordineerib TÜ teaduskool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!