Ettevõtlusmäng Creatlon sobib loovtöö teemaks

1. okt. 2014 Kersti Loor Junior Achievement Estonia partnersuhete juht - Kommenteeri artiklit

3. oktoobrini saab registreeruda 8. ja 9. klassi õpilaste meeskondlikule ettevõtlusmängule Creatlon, mille esimene etapp algab 9. oktoobril viktoriiniga.

Creatlon sobib põhikoolis nõutava loovtööga, sest selles osalejad õpivad mängu jooksul palju oma kodukoha ettevõtlusest ning peavad end loovalt proovile panema, kirjeldavad korraldajad. Ülesanded on seotud teiste koolis õpetatavate ainetega, nagu emakeel (intervjuu tegemine, uudise kirjutamine, poploori loomine jms) ja matemaatika (uuringumeetodid) ning arendavad vajalikke üldpädevusi.

„Creatlon on vaheldusrikas ja huvitav. Laps, kes selle töö ette võtab, saab kogemuse väga erinevatest valdkondadest ning õpib kindlasti muu hulgas ajalist planeerimist ning meeskonnaga töötamist,” ütleb õpetaja Kaire Jõe, kes juhendas eelmisel aastal Kohtla-Järve Järve gümnaasiumis Creatlonist osa võtnud õpilasi. Ta lisab, et Creatlon on üsna mahukas ning vastab seega ka kõige nõudlikuma kooli ja õpetaja loovtööle seatud tingimustele.

Creatlon koosneb kolmest etapist:

  • 9. oktoobril individuaalne internetipõhine majandus- ja ettevõtlusteemaline viktoriin,
  • novembris meeskondlik kompleksülesannete lahendamine (varasemate aastate ülesanded leiab siit),
  • jaanuaris-veebruaris loovtööde võistlus, mille teema on ettevõtlusmuinasjutud.

Kolmele parimale meeskonnale on EBS-i gümnaasiumilt auhind – lennureis ja ärimehele vääriline päev ühel Eesti saarel. Eelmisel aastal jõudsid võistluse lõpuni 25 meeskonda 12 koolist.

Lisainfot leiab veebilehelt www.ja.ee/creatlon , registreerida tuleb 3. oktoobriks aadressil creatlon@ja.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!