Ivor Goodson räägib TLÜ-s koolireformidest

29. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikooli (TLÜ) kasvatusteaduste instituudi haridussotsioloogia professor Ivor Goodson (pildil) peab neljapäeval, 30. oktoobril kell 16 TLÜ auditooriumis M213 tasuta avaliku ingliskeelse loengu „Koolireformid: võrdlusuuring haridusreformidest Euroopas”.

Loengus tutvustab professor Goodson hiljuti valminud võrdlusuuringut, kuidas seitse Põhja- ja Lõuna-Euroopa riiki on tõlgendanud ülemaailmseid haridusreforme ning neile reageerinud. See on oluline alus tema juhitavale uuele uuringule, mis keskendub haridusreformidele Eestis kommunismiperioodi lõpul ja selle järgselt.

Professor Ivor Goodson on tegelenud haridusvaldkonna uurimisega 30 aastat, töötades Suurbritannia, Kanada ja USA ülikoolides ning külalisteadlasena veel paljudes uurimisasutustes, sealhulgas Max Plancki instituudis ja Stanfordi ülikoolis. Tallinna Ülikoolis töötab Ivor Goodson külalisprofessorina aastatel 2012–2015.

Loeng toimub TLÜ Studia Generalia loengusarja osana. 6. novembril kell 16 peab samas sarjas loengu „Using Surveys to Replace Censuses: The Successes and Failures of the American Community Survey in the United States” Eesti demograafia instituudi külalisõppejõud Jerome McKibben, 13. novembril kell 16  loengu „Digipööre koolis ja uus õpikäsitus” informaatika instituudi haridustehnoloogia vanemteadur Mart Laanpere ning 4. detsembril kell 16 loengu „101 aastat vene formalismi” kirjandusteadlane, kriitik ja tõlkija, ajakirja Vikerkaar peatoimetaja ning TLÜ Eesti Humanitaarinstituudi lektor Märt Väljataga.

Lisainfot Ivor Goodsoni kohta leiab veebilehelt www.ivorgoodson.com

Lisainfot loengusarja kohta veebilehelt: www.tlu.ee/studiageneralia


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!