Kaitse­uuringu­alane koostöö

10. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) alustab koostööd USA maaväe teadus­asutusega (Army Research Laboratory) ja Saksa Bundeswehri materjaliuuringute keskusega, teatas TTÜ pressiesindaja.

Tehnikaülikooli proaktiivtehnoloogiate teaduslabori koostöökokkulepe US Army Research Laboratoryga on teadaolevalt esimene koostöökokkulepe Ameerika Ühendriikide rakendusliku kaitseuuringute labori, maailma ühe juhtiva rakendusliku kaitsetööstuse uurimisasutuse ning Eesti ülikooli vahel.

„Tegu on ennekõike just inimesi, aga ka tehnikat ohtude eest kaitsvate süsteemide loomise ja testimisega. Need süsteemid vähendavad kasutajate avastamist sensorsüsteemide poolt ja kaitsevad ka mõne ohu eest,” ütleb kaitse- ja julgeolekuuringute keskuse juhataja Katrin Idla.

Koostööprojekti Eesti-poolse juhi, TTÜ proaktiivtehnoloogiate teaduslabori teaduslaboratooriumi juhataja vanemteadur Jürgo-Sören Prede sõnul sündis koostöökokkuleppe tänu NATO Science and Technology Organizationi töörühmas tekkinud pikaajalistele otsekontaktidele ja selle raames arendatakse signaalitöötluse ning hajutatud andmete sünteesi meetodeid sensorvõrkudes.

TTÜ kaitse- ja julgeolekuuringute keskuse kahepoolne koostöö Bundeswehri materjaliuuringute keskusega keskendub ühistegevusele seni kasutamata materjalide ja tehnoloogiate rakendamiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!