Kaks Eesti lasteraamatut jõudsid maailma parimate hulka

15. okt. 2014 - 1 Kommentaar

Möödunud nädalal esitleti rahvusvahelisel Frankfurdi raamatumessil kataloogi „The White Ravens 2014”, mis tutvustab Münchenis asuva rahvusvahelise noorteraamatukogu valikut mullustest maailma parimatest laste- ja noorteraamatutest. Kataloogi valitud 200 raamatu seas on ka kaks Eesti lasteraamatut: Kätlin Vainola ja Ulla Saare „Lift” (kirjastus Pegasus) ja Anti Saare „Kuidas meil asjad käivad” (kirjastus Tänapäev).

Kirjastajate ja raamatukogutöötajate seas hinnatud kataloogis on raamatuid enam kui 50 riigist enam kui 30 keeles. Neid eksponeeritakse 2015. aasta kevadel Bologna lasteraamatumessil, kus käivad tuhanded kirjastajad ja lastekirjanduse asjatundjad üle maailma, teatas Eesti lastekirjanduse keskuse pressiesindaja.

Lasteraamatud jõudsid kataloogi tänu Müncheni noorteraamatukogu ja Eesti lastekirjanduse keskuse heale koostööle. Müncheni raamatukogu poolt koordineerib Ida-Euroopa lastekirjandust ekspert Katja Wiebe.

„Eesti lastekirjanduse keskus ja Müncheni noorteraamatukogu teevad juba mitu aastat tihedat koostööd. Katja Wiebe on Tartus õppinud, ta on eesti lastekirjandusega väga hästi kursis ning uued põnevad ideed haarab ta otse lennult. Koostöös temaga need aasta vahvaimad raamatud välja valitud saavadki,” ütles Eesti lastekirjanduse keskuse välissuhete koodinaator Kätlin Kaldmaa.

„Kui raamat saab mõne tunnustuse või preemia, on tunne nagu oleks raamatul sünnipäev,” lausub üks tunnustuse pälvinud autoritest Kätlin Vainola. „White Ravensi nimekirja sattumine on peaaegu nagu sünnipäev ja jõulud korraga.”

Iga aasta oktoobris peetav Frankfurdi raamatumess toimus tänavu 8.–12. oktoobrini. Tegu on maailma suurima ja tähtsaima raamatumessiga, mille 1949. aastal asutas Saksamaa Raamatukaubanduse Börsiühing.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Kaks Eesti lasteraamatut jõudsid maailma parimate hulka”

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!