Nelja aasta pärast alustab Paides riigigümnaasium

7. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning Paide linnapea Priit Värk kirjutasid täna Paides alla ühiste kavatsuste protokollile, mille kohaselt alustab 2018. aastal Paide linnas riigigümnaasium, mis pakub gümnaasiumiharidust kogu Järvamaa noortele, teatas haridus- ja teadusministeerium.

„Juba töötavad riigigümnaasiumid on alustanud hästi, nad on eeskujuks ja julgustuseks nendele omavalitsustele, kes pole veel koolivõrgu korrastamist otsustanud,” ütles minister Ossinovski. „Riigigümnaasiumid pakuvad noortele kodumaakonnas kvaliteetset ja mitmekülgset haridust, õpetajatele aga huvitavat tööd nüüdisaegses keskkonnas.”

Nagu teisedki töötavad ja rajatavad riigigümnaasiumid lähtub Paide kool oma töö korraldamisel riigigümnaasiumi kvaliteedikokkuleppest, mille sõlmisid aprillis kuue riigigümnaasiumi direktorid, õpilased, õpetajad ja ministeeriumi esindaja. Kvaliteedikokkulepe on garantii õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele ja teistele riigigümnaasiumiga seotud inimestele, et riigigümnaasiumist saab noor nii teadmised kui ka sotsiaalsed oskused ning seda asjaliku atmosfääriga õpikeskkonnas.

Paidesse riigigümnaasiumi rajamise üksikasjalik tegevuskava lepitakse kokku veel sel aastal. Õppekompleksi rajamisel püütakse ära kasutada olemasolevat taristut, lähtudes põhimõttest, et riigigümnaasiumi õpikeskkond peab olema kompaktne, tõhusa ruumikasutuse ja väikeste ülalpidamiskuludega.

Kompleksi rajamiseks taotleb ministeerium toetust Euroopa Liidu tõukefondide meetmest. Kokkuleppe järgi korraldab Paide linn riigigümnaasiumi töö alustamise hetkeks olemasolevad Paide linna üldhariduskoolid ümber põhikoolideks, lõpetades gümnaasiumiastmetes hariduse andmise.

Praegu töötab Eestis viis riigigümnaasiumi: Nõo reaalgümnaasium, Noarootsi gümnaasium, Viljandi gümnaasium, Läänemaa ühisgümnaasium ja Jõgevamaa gümnaasium. Sügisel alustab riigigümnaasium Tartus, Pärnus, Võrus ja Jõhvis, riigikooli asutamises on haridus- ja teadusministeerium kokku leppinud ka Kohtla-Järve, Põlva, Valga ja Kärdlaga, Paidega sarnased eellepped on allkirjastatud Viimsi ja Rapla vallaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!