Õpetajate majas peetakse konverentsi „Haridus ja inimhing”

24. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Püha Johannese kooli eestvedamisel peetakse täna ja homme, 24. ja 25. oktoobril Tallinnas Õpetajate majas rahvusvahelist konverentsi „Haridus ja Inimhing”, kus esitletakse ka uut artiklikogumikku „Mõtisklusi haridusest õigeusu valgel”.

Konverentsi eesmärk on eri elukutsete ja valdkondade esindajate diaoloog. Otsitakse vastuseid küsimusele, kuidas haridus toetab inimisiksuse tervikut: nii mõistust, hinge, tahet kui ka vaimu?

Arutelu toob konverentsile kokku teoloogid, pedagoogid, psühholoogid, kirikuloolased, kunstnikud, haridus- ja kunstiteadlased Eestist, Venemaalt, Leedust, Itaaliast ning Inglismaalt.

Teiste seas esinevad Lembit Peterson (Vanalinna hariduskolleegium), Irja Loorand (Rocca al Mare kool), isa Andrew Louth (Durham), Airiin Demir (Tallinn), isa Hrisanf Lipilin (Petseri klooster), Olga Januskeviciene (Vilnius), Irina Pärt (Tartu), Nadežda Hramova (Moskva), isa Aleksei Uminski (Moskva), Aleksei Beglov (Moskva), Liidia Shakovskaja (Moskva), isa Ivo Õunpuu (Narva).

Kõneldakse teatriharidusest, iseloomukasvatusest koolis, kooli ja pere koostööst ja vastasseisust, kristlusest ja kaasaegsest kultuurist, kiriklikust kasvatusest nõukogude ajal, kunstist ja kujust õpetuses, katoliiklik kasvatusest ja haridusest 21. sajandil, õigeusu haridusest ajaloolises perspektiivis, lapsest kodus ja kirikus.

Laupäeval esitletav artiklikogumik koosneb laste kasvatamisele ja harimisele pühendatud artiklitest ning vestlustest. Autorid on õigeusu kiriku tunnustatud teoloogid, õpetajad, psühholoogid, ajaloolased ning kirjandusteadlased, nende seas metropoliit Kallistos Ware, metropoliit Antoni Surozski, isa Aleksei Uminski, arhimandriit Andreas Konanos, iguumen Hrisanf (Lipilin) Petseri kloostrist, Sofia Kulomzina, Tartu Ülikooli prof. Ljubov Kiseljova. Artiklid on tõlgitud inglise, kreeka ja vene keelest.

Konverentsi korraldab Püha Johannese kool, toetavad koostööfond, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik, TriaLogos ja Maarjaläte.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!