Pooleks päevaks ministriks

10. okt. 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Tartu Forseliuse kooli õpetaja Kristi Mumm sai õpetajate päeva järellainetusena pool päeva proovida haridus- ja teadusministri ametit. Samal ajal andis Jevgeni Ossinovski Mummi asemel eesti keele ja kirjanduse tunde.

Suur tähelepanu tekitab ärevust, aga põnev on ka, muheles teisipäeva hommikul ministri ametiautoga oma uude töökohta saabunud Mumm ja ütles, et kavatseb võtta sellest päevast nii palju, kui võtta annab.

Poolde tööpäeva mahtus Mummil kolm koosolekut teaduse rahastamise ja koolidele tehtavate vabatahtlike annetuste teemal ning arutlus „Noored kooli” programmi esindajatega noorte õpetajate värbamisest. Ajutist ministrit „kantseldas” kantsler Janar Holm.

„Peamine erinevus meie ametite vahel on see, et õpetajal on klassi ette minnes selge ettekujutus, mida ta tegema hakkab, aga ministri päeva mahub hulk ootamatusi ja ka graafik on tihedam,” rääkis Mumm pärast ministeeriumist kooli tagasi jõudmist. Kõige kuumem ja südamelähedasem oli mõistagi arutelu „Noored kooli” esindajatega.

„Mõtleme nendega asjadest ühtemoodi,” kommenteeris Mumm.

Ossinovski tunnistas ametivahetusest kokkuvõtteid tehes Mummile, et õpetajaamet on ikka väga karm. Esimene tund läks lihtsalt, lapsed olid hommikul uimasemad, aga neljandas tunnis, kui pool koolipäeva oli seljataga, oli juba raskem.

„Ministrile meeldis see kogemus, ta sai aru, kui raske on õpetajatöö,” kommenteeris Mumm.

Ta meenutas, et kui doktorantuuri astus, viskasid sõbrad nalja, et kas varsti saad ministriks. „Nüüd saingi kolmeks tunniks nalja proovida. Kunagi ei tea ette, mis elu toob,” rääkis Mumm, kel oli eelmisel aastal võimalus end õpetajate galal õhtujuhina proovile panna.

„Aga praegu tahan küll olla ikkagi pigem eesti keele ja kirjanduse õpetaja kui minister,” kinnitas Mumm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!