Prantsusmaal astuvad võistlustulle 14 Eesti noort meistrit

2. okt. 2014 - 1 Kommentaar

Neljapäeval, 2. oktoobril algasid Prantsusmaal Lille linnas Euroopa kutsevõistlused EuroSkills 2014, millel osaleva 25 riigi rohkem kui 400 õpilase seas on ka 14 noort meistrit Eestist.

Eesti koondise liikme Gristel Jaanuse sõnul on rahvusvahelised võistlused hea võimalus pühenduda oma erialale ning panna oma teadmised ja oskused proovile Euroopa parimatega. „Usun, et võistluskogemus ja hea tulemus lisavad tööandjate silmis minu CV-le kaalu,” lisas Jaanus.

Euroopa kutsemeistrivõistlustel esindavad Eestit noored meistrid eri ametikoolidest. Võistlustulle astuvad kümne eriala kutseõppurid: floristid Moonika Tohvri ja Merlin Vaher (Räpina aianduskool), veebidisainer Silver Mähar (Tartu kutsehariduskeskus), graafiline disainer Martin Siilak (Kuressaare ametikool), mehhatroonikud Roland Roman Puiestik ja Johan Arus (Tallinna tööstushariduskeskus), plaatija Taimo Avloi (Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool), kokk Merit Martin (Tallinna teeninduskool), restoraniteenindaja Diana Tšistjakova (Eesti hotelli- ja turismikõrgkool), IT-meeskond Tauri Toel (Tallinna polütehnikum), Tanel Peep (Viljandi kutseõppekeskus), Tiina Ollemaa (IT kolledž), ehitusviimistleja Elsa Pärna (Tallinna ehituskool), trükkal: Gristel Jaanus (Tallinna polütehnikum)

EuroSkills on hea võimalus noortele, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel.  Iga kahe aasta tagant toimuv EuroSkills on noortele üks tähtsaimaid kutseoskuste testimise ja näitamise kohti. Võistlused kestavad kolm päeva ning igal võistlusalal hinnatakse nii tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist ja oskust projektidega töötada. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab SA Innove. Seni on Eesti koondis EuroSkillsist osa võtnud kolmel korral ja koju on toodud 20 medalit.

Lisainfot EuroSkillsi kohta leiab siit.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Prantsusmaal astuvad võistlustulle 14 Eesti noort meistrit”

  1. endine õpilane ütleb:

    Oleks võinud kommenteerida nende 20 medali võitjaid. St lõviosa medalitest võitnud eriala esindajaid, keda Lilles miskipärast ei ole.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!