Täna on rahvusvaheline ettelugemispäev!

20. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

20. oktoobril peetakse rahvusvahelist ettelugemispäeva, mida Eestis tähistatakse lastekirjanduse keskuse algatusel alates 1994. aastast.

Lastekirjanduse keskus on igal aastal pühendanud ettelugemise päeva mingile kindlale teemale. Tänavuse ettelugemispäeva teemaks on “Sport ja liikumine lasteraamatutes”. Varasematel aastatel on teemad olnud pühendatud Aino Pervikule, Edgar Valterile, Ellen Niidule, Astrid Lindgrenile ja Hans Christian Andersenile, aga ka loomamuinasjuttudele, Tallinnale ja Tähekesele.

Sel aastal korraldas ELK koostöös mitme kultuuritegelasega ettelugemispäevaga seotult kampaania „Loe lapsele! Laps loeb!”.

Ettelugemispäeva tähistatakse sageli ka raamatukogudes, koolides ja lasteaedades, kus pööratakse sel päeval (ette)lugemisele rohkem tähelepanu isekeskis, aga ka kutsutakse külla näiteks kirjanikke ja koduloolasi, kes lastega kõnelemisele lisaks loevad neile ette raamatuid.

Möödunund laupäeval, 18. oktoobril kogunesid oma piirkonna parimad ettelugejad lastekirjanduse keskusse omavahel mõõtu võtma. Parimateks pärjati Andre Villemson Valga põhikoolist (õpetaja Kristi Lee), Elisabeth Sild Haapsalu põhikoolist (õpetaja Karin Kaljuvere ) ning Kaur Maanus Kartus Käina gümnaasiumist (õpetaja Karin Padari).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!