Teadusagentuur ootab noorte leiutajate ideid

7. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti teadusagentuur ootab veel nädalajagu noorte leiutajate konkursile ideid, mis lahendaks mõne igapäevaelus ette tuleva probleemi või kitsaskoha. Konkreetset teemat leiutiste ideedele ei ole, peaasi, et lahendus aitaks ümbritsevat paremaks muuta.

Seitsmendat korda toimuval konkursil võivad osaleda kõik õpilased 1.–12. klassini. Ideid hinnatakse kolmes vanuserühmas: 1.–4. klass, 5.–9. klass ja 10.–12. klass.

Konkursile esitatav leiutis peab olema uudne ja aitama lahendada mõne probleemi. Kõige vanema vanuserühma idee peab olema ka reaalselt teostatav. Leiutis peab olema valminud viimase aasta jooksul ning kandma eestikeelset pealkirja.  Igal leiutisel võib olla kuni kolm autorit ning iga autor või autorite grupp võib konkursile esitada kuni kolm leiutist.

Konkursi auhinnafond on ligi 26 000 eurot, lisaks jagavad eriauhindu majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Ameerika Suursaatkond, Kuninglik Taani Saatkond, AHHAA teaduskeskus ja Energia avastuskeskus. Ka saavad parimad sõita rahvusvahelisele õpilasleiutajate olümpiaadile Gruusiasse ja Ameerikasse INTELi teadusfestivalile.

Ideid oodatakse 15. oktoobriks. Konkursi tulemused avalikustatakse ja auhinnad antakse üle 11. detsembril Tallinnas Energia avastuskeskuses.

Varasematel aastatel on esitatud kokku ligi 4000 leiutist enam rohkem kui 220 koolist.

Võrreldes eelmise aastaga on muutunud gümnaasiumiõpilaste esitatavate tööde tingimused.

Konkurssi korraldab Eesti teadusagentuur, ning toetab haridus- ja teadusministeerium.

Lisainfot leiab siit ja registreeruda saab veebilehel www.etag.ee/konkursid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!