Ukraina haridustöötajad tutvusid Eesti hariduseluga

2. okt. 2014 Georg Aher projektijuht - Kommenteeri artiklit

Eelmisel nädalal, 22.−26. septembrini, tutvus 18 Ukraina haridustöötajat Eesti lasteaedade ja koolidega. Ukrainlased saabusid Eestisse koolitus- ja nõustamiskeskuse Hared projekti „Demokraatlik jätkusuutlikku arengut toetav haridus rohujuure tasandil” raames. Sel korral saabunud grupis olid Lvivi Frankivski rajooni haridusosakonna juht ja spetsialist, koolide ja lasteaedade direktorid ja õpetajad ning üks hoolekogu liige.

Esimesel päeval kohtuti Tallinna haridusameti haridusosakonna juhataja Meelis Kondiga. Teisel päeval külastati Kelmiküla lasteaeda, Lehola keskkonnahariduskeskust ja lasteaeda ning kohtuti keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistikuga. Ukraina haridustöötajad tutvusid poole päeva jooksul Gustav Adolfi gümnaasiumiga  ning olid sama päeva õhtupoolikul külas Sagadi keskkonnahariduskeskuses. 25. septembril osales osa Ukraina õpetajatest Tallinna õpetajate õuesõppepäeval ning teine rühm kohtus Tallinna haridusameti spetsialistidega.

Kindlasti õppisid meie Ukraina kolleegid Eestisse kohale tulles mitu korda rohkem, kui saaksime neile pakkuda lihtsalt oma kogemustest rääkides.

Kevadel korraldame koostöös projektis osalevate Lvivi koolide ja lasteaedade meeskondadega konverentsi Lvivi 300 kooli õpetajatele. Projekti rahastab välisministeeriumi arengukoostöö programm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!