Vabaõhumuuseumis taaslavastatakse ajalooline lahing

14. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti vabaõhumuuseumis näeb neljapäeval, 16. oktoobril filme sõjaaja talupidamisest ning laupäeval, 18. oktoobril taaslavastatakse külapoe juures ajalooline lahing.

Kolu kõrtsi tallis näeb 16. oktoobril kell 18 dokumentaalsarja „Sõjaaja talupidamine” (Suurbritannia, 2012) teist epsioodi. See tutvustab 1940. aastate talupidamise tingimusi, kui valitses toidunormide süsteem ning ähvardas pommioht. Filmi juhatab sisse vabaõhumuuseumi teadur Hanno Talving.

Laupäeval, 18. oktoobril kell 13 taaslavastatakse Lau külapoe juures 50 inimesega ajalooline taaslavastus „Sügis 1946″, mille teemaks on metsavendade kokkupõrge punaarmee ja miilitsatega, kuid süžeest ei puudu ka traagiline armastuslugu. Näidislahingule eelneb lühike sissejuhatus, peale lahingut saavad soovijad tutvuda vastava ajalooperioodi vormiriietuse, relvade ja sõjatehnikaga. Üritust korraldavad Saaremaa Sõjavara Selts, sõjaajalooklubi Front-Line ja Eesti sõjaajalooklubi, osa võtavad külalisklubid Lätist ja Venemaalt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!