Viljandis hukkus koolitulistamises õpetaja

27. okt. 2014 - 1 Kommentaar

Veel täiendatud!

Viljandis Paalalinna koolis toimus täna kella 14 paiku koolitulistamine, milles hukkus kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap (56). President, riigikogu esimees, peaminister, haridus- ja teadusminister ning sotsiaalkaitseminister avaldasid kaastunnet hukkunu lähedastele.

„Meie sügav ja siiras kaastunne hukkunud õpetaja lähedastele, kooli õpilastele, õpetajatele ja teistele koolitöötajatele,” ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kes lubas koolile igakülgset abi ning sõitis juhtunust kuuldes Viljandisse.

„Juhtunu ei ole ühe kooli ega ühe linna tragöödia. See on terve Eesti tragöödia. See on meie kõigi lein ja meie kõigi šokk. /…/ Kallistagem täna koolist tulnud last eriti pikalt,” seisab president Toomas Hendrik Ilvese kaastundeavalduses.

Presidendi sõnul ei tohiks ükski konflikt ühiskonnas, kogukonnas ega perekonnas lõppeda sellise vägivallaga. „Palun siiralt kõiki kaasmaalasi – märkame õigel ajal ja tegutseme õigel ajal. Ärme vaata mööda olukordadest, kus maad on võtnud arusaamatus, viha, kibestumus, füüsiline või vaimne vägivald, kurbus. Räägime üksteisega, toetame üksteist, aitame üksteist,” palus president.

„Vägivallal ei saa olla meie ühiskonnas kohta. Kõige vähem sobib ta kooli,” ütles riigikogu esimees Eiki Nestor, kelle sõnul on see šokk kogu ühiskonnale. „Avaldan kaastunnet hukkunu lähedastele ja kooliperele. Me ei ole kaotanud mitte ainult ühe tunnustatud õpetaja. Oleme kaotanud ka tükikese oma turvatundest.”

„Viljandis toimunud traagilise lõpuga koolitulistamine on šokk minu kodulinnale Viljandile ja kogu Eestile. Hukkunud õpetaja pere ja lähedaste jaoks on see kohutav ja valus tragöödia. Avaldan sügavat kaastunnet ning olen leinas nendega,” ütles Viljandist pärit sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, kes pidas äärmiselt oluliseks, et nii lähedased kui ka juhtunust vapustatud koolipere saaksid vajalikku psühholoogilist abi.

Ossinovski kinnitas, et võttis ühendust Paalalinna kooli direktori Aavo Paloga, kellele kinnitas, et ministeerium on valmis kooli ja linna igakülgselt toetama. Haridus- ja teadusminister rääkis ka siseministriga, et erakorraliselt kohtuda ning juhtunut arutada.

„Täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine, kuid täna on kõige olulisem toetada igakülgselt koolipere, kes on traagilisest juhtumist mõistetavalt šokis,” seisab haridus- ja teadusministri avalduses. Ka president avaldas lootust, et need, kes on selleks seatud, teevad selgeks tänase tragöödia kõik üksikasjad.

Õpetajat tulistas 15-aastane õpilane, kes on praeguseks kinni peetud.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Viljandis hukkus koolitulistamises õpetaja”

  1. õp. Krista Tallinnast ütleb:

    Armsad õp. Sarapi lähedased, armsad kolleegid, armsad noored,

    sügav kaastunne teile õpetaja Ene Sarapi kohutava surma puhul.
    Mõelgem lähipäevil temale ja süüdakem küünlad.

    Koos temaga on meis kõigis midagi surnud, millega leppida ei saa ega tohi. Ja Viljandis suri ka üks õnnelik pere, kes samuti vajab nüüd toetust…

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!