Algab kodanikupäeva e-viktoriin

24. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Põhi-, kesk- ja kutsekoolide õpilased saavad tänasest kuni 5. detsembrini osaleda kodanikupäevale pühendatud e-viktoriinis. Üleriikliku internetipõhise viktoriini eesmärgiks on motiveerida koolinoori mõtlema kodakondsuse ja kodanikuks olemise üle. Viktoriin leiab aset 26. novembril peetava kodanikupäeva puhul.

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed (MISA)  tähistab kodanikupäeva koolinoortele suunatud viktoriiniga juba 12. aastat järjest ja sellest on korraldajate sõnul saanud paljude kooliperede jaoks oodatud sündmus.

5.–6. klassi õpilased saavad vastata 30 küsimusele nii eesti kui ka vene keeles. 7.–12. klassi ja kutsekooliõpilastele mõeldud versioon on eestikeelne ja sisaldab 50 küsimust. Oma teadmisi tuleb viktoriinis panna proovile ka heli- ja videoküsimustega.

„Kuna ühiskond on pidevas muutumises, peab ka seda iseloomustav viktoriin käima ajaga kaasas. Kodanikupäeva viktoriini küsimused sünnivad Eesti ühiskonnas toimunud viimase aasta suursündmuste ja ühiskonnaõpetuse ainekava teemade põhjal. 12. toimumisaasta jooksul on viktoriinides olnud kokku 765 küsimust, millest ükski pole kordunud,’’ kõneles MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Sikk.

2013. aasta kodanikupäeva viktoriinis osales 8311 õpilast, kellest 2296 olid venekeelsed. Kokku on läbi aastate viktoriinis osalenud enam kui 43 500 õpilast.

26. novembril tähistatav kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele.

Viktoriini, mille korraldamist toetab haridus- ja teadusministeerium, leiab veebilehelt: http://www.meis.ee/kodanikupaeva-viktoriin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!