Algas Euroopa Liidu sõnavõistlus

7. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti Keele Instituut, Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja ajaleht Postimees kuulutasid 1. novembril välja sõnavõistluse, et leida ladusaid ja eestipäraseid sõnu mõistete jaoks, mis Euroopa Liiduga seotud tekstides tihti ette tulevad, kuid mille jaoks head eestikeelset väljendit veel ei ole, teatas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse pressitalitus.

Kokku on võistlusele pandud kümmekond mõistet, nende hulgas nt non-paper, streamline, LGBT, phablet, empower, viraalne, moderaator jt.

Kuni 1. detsembrini saab sõnapakkumisi esitada võistluse kodulehel www.sonavoistlus.ee (vaheleht „Osale!”), e-kirjaga võistluse projektijuhile (rita.niineste@ec.europa.eu, teema „Sõnavõistlus”) ja tavaposti teel (Eesti Keele Instituut, Roosikrantsi 6, 10119 Tallinn, märgusõna „Sõnavõistlus”).

Võistluse peaauhind on tahvelarvuti iPad, teisteks auhindadeks Eesti Keele Instituudi sõnaraamatud, Postimehe tellimused ning raamatupoe kinkekaardid. Parimale kooliõpilasest võistlejale on ette nähtud eriauhind.

Eelmine Euroopa Liidu teemaline sõnavõistlus (2002) andis meile sellised uued sõnad nagu üleilmastumine, lõimumine ja vabaühendus. Eesti Keele Instituudi ja vabariigi presidendi kantselei sõnaus 2010. aastal lisas meie sõnavarasse taristu, kestliku, kärgpere jt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!