Detsembris jõuab kinodesse noortefilm „Nullpunkt”

19. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Alates 5. detsembrist jõuab kinodesse Margus Karu menuromaanil põhinev noortefilm „Nullpunkt”. Filmi režissööriks on Mihkel Ulk, kelle jaoks on see esimene täispikk mängufilm. Jaanuarist jõuab „Nullpunkt” kord nädalas kuueosalise telesarjana Eesti Televisiooni (ETV) ekraanile.

„Neli ja pool aastat tagasi, samaaegselt Margus Karu noorteromaani ilmumisega, alustasime kohe tööd ka filmiprojektiga. Eri etappide kaudu jõudsime seisu, kus ERR pakkus meile võimalust teha materjali põhjal lühisari. Hakkasime olemasolevat filmistsenaariumi kuueosaliseks sarjaks arendama, kuid leidsime, et romaani sündmustik võimaldab mõlemat. Materjali jagus nii täispikaks filmiks kui ka sarjaks. Filmis on kõik tegevusliinid kontsentreeritumad, sarjas on sündmusi rohkem ja see avab tegelased ja nende lood palju üksikasjalikumalt,” kommenteerib režissöör Mihkel Ulk ise filmi ja sarja sündi.

„Nullpunkt” on draama tänapäeva noorte põletavamatest probleemidest – koolikiusamisest ja sellest tingitud madalast enesehinnangust, kohanemisraskustest ning tunnustuse otsimisest.

Filmi peategelaseks on tundliku ja püsimatu loomuga Johannes, kes saab sisse Tallinna eliitkooli ning võiks eeldada, et tema elu hakkab ülesmäge minema. Tegelikult satub ta klassikaaslaste vaimse terrori alla. Ta hakkab otsima tunnustust vanadelt Lasnamäe-sõpradelt, kes pühendavad oma aega pigem narkotsi panemise, ringi hängimise ja pidutsemise peale kui koolikohustuse täitmisele. Kodus peab Johannes toime tulema ema süveneva vaimuhaigusega. Pingete kuhjumise tagajärjel avastab noormees end ühel hetkel nullpunktis, kus tal tuleb oma elule teha totaalne reset ning hakata end kildhaaval taas üles ehitama.

Filmis mängivad Märt Pius, Epp Eespäev, Suur Papa, Saara Kadak, Linda Kolde, Henrik Kalmet, Reimo Sagor, Külliki Saldre, Tambet Tuisk, Kärt Tomingas, Raimo Pass, Brigitte Susanne Hunt, Aleksander Eeri Laupmaa, Tõnu Tamm, Ingmar Jõela jt.

Filmi stsenarist on Margit Keerdo-Dawson, operaator Mihkel Soe, kunstnik Sirly Oder, monteerijad Margo Siimon ja Hendrik Mägar, helilooja Janek Murd, produtsent Evelin Soosaar-Penttilä, tootjad Allfilm ja Eesti Rahvusringhääling.

Lisainfot leiab filmi kodulehelt www.nullpunkt.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!