Hariduskonverents keskendub hindamisele

5. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

6.–8. novembrini toimub Tallinnas rahvusvahelise haridusassotsiatsiooni Association for Educational Assessment (AEA) hariduskonverents „Õpilaste hindamine 21. sajandil”.

Konverentsil astuvad üles tuntud ja tunnustatud haridustegelased üle maailma. Võtmeesinejateks on Randy Bennet, Art Graesser ja Alar Kolk. Konverentsi avavad riigikogu liige Jaak Aaviksoo ja SA Innove juhatuse liige Robert Lippin.

Jaak Aaviksoo sõnul nõuab elu 21. sajandil inimestel lisaks akadeemilistele teadmistele palju muid oskusi: „Tänase maailma märksõnad on kohanemisvõime, loovus, kriitiline mõtlemine, suhtlemine, infotehnoloogia, otsustamine ja meeskonnatöö. Peame õppima hindama lisaks õigetele ja vigadeta vastustele ka kõiki neid oskusi, ilma milleta tulevikus ka kõige targem inimene toime ei tule.”

Konverentsil osaleb ligi 260 haridusvaldkonna spetsialisti maailma eri paigust Soomest Bangladeshi ja Nepaalini. Kolme konverentsipäeva jooksul toimuvad nii ettekanded kui ka temaatilised töötoad.

Organisatsiooni 15. juubelikonverents toimub Eestis, Meriton Grand Conference Spa hotelli konverentsikeskuses. Eesti poolt aitab konverentsi korraldada SA Innove.

Lisainfot leiab: http://www.aea-europe.net/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!