Haridusportaali konverents vaagis tasakaalu

28. nov. 2014 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Tartus 20. ja 21. novembril toimunud Haridusportaal.ee konverentsi „Riik, kohalik omavalitsus ja ettevõtlus hariduses” läbiv teema oli tasakaal.

„Just tasakaalust jääb meil vajaka kõigil tasanditel,” ütles Haridusportaal.ee juhataja, Krabi põhikooli ja Varstu keskkooli direktor Ale Sprenk. „Tasakaal meis endis teeb õnnelikuks, laiendatuna kollektiivi ja riiki teeks see meid kõiki õnnelikuks.”

Sprenk, kes oma meeskonnaga kolmandat aastat Haridusportaali veab, on püüdnud tuua konverentsile esinema haridusinimeste kõrval teistegi elualade esindajaid.

Eestis tegutsev Briti ajakirjanik Abdul Hamid Turay rääkis eesti inimese teest multikultuursesse maailma, Riigikontrolli peakontrolör Airi Mikli koolivõrgu korrastamatusest. HTM-i asekantsler Mart Laidmets tutvustas hariduse programmipõhist rahastamist. Mitu ettekannet oli pühendatud digimaailmale. Konverentsiga samal ajal toimunud mess pakkus kontaktide loomise võimalust, kaupade-teenuste tutvustajaid oli varasemast rohkem.

Aasta haridusjuhi tiitlile esitati tänavu kogunisti 19 kandidaati, kelle seast žürii tunnistas I preemia vääriliseks Saaremaa ühisgümnaasiumi direktori Viljar Aro. II ja III preemiat jagasid Tartu Kivilinna kooli direktor Karin Lukk ja Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Ale Sprenk ütles, et järgmisel aastal on taas plaanis mõned muutused. Tema soov tuua konverentsile koos kooli- ja vallajuhtidega rohkem õpetajaid pole veel aga teostunud. Kuid mõnestki koolist tuli direktoriga juba teisigi juhtkonna liikmeid kaasa.

„Mina võtsin kaasa kümme Krabi kooli õpetajat, tunnen end nii tugevamalt,” ütles Sprenk.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!