Jõhvi Lasteaiad sai „Ettevõtliku lasteaia” tiitli

12. nov. 2014 Raili Oks Jõhvi Lasteaiad direktori kohusetäitja - Kommenteeri artiklit

Ettevõtlik inimene suudab luua ideid ja neid ka ellu rakendada. Laste ideed aga tuleb õpetajatel ära tunda. Usume, et kui lastele anda lasteaias võimalus aktiivselt tegutseda, siis püsib neil soov olla ettevõtlik kogu elu.

Alushariduse tasemel keskendub ettevõtlusõpe ettevõtlikkuse kujundamisele ja toetamisele. Ettevõtlusõppe eesmärgid saavutatakse mängus ja tegevustes. Lapsel kujuneb hoiak: tahan-suudan-teen.

Et lapsed saaksid tahta, suuta ja teha, oleme koos nendega teinud aastate jooksul palju ettevõtlikkust arendavaid projekte ja üritusi. Ettevõtlikkuse projekte oleme teinud alates 2010. aastast, kokku 16: „Mölder”, „Kingitus kõige nõrgemale”, „Märka mind!”, „Mitmeotstarbelised ja taaskasutatavad jäätmed meie ümber”, „Aialillede istutamine”, „Terviseseebi valmistamine”, „Vitamiinipeenar aknalaual”, „Õpetlik seiklusrada metsas”, „Külas muinasjutul”, „Vanad asjad uues kuues”, „Väike kink”, „Erinevate aastaaegade moešõu”, „Oma paber”,. „Kunst minu kätes”, „Lapsepõlve rütmid”, „Prügitont ja Elektrijonn”.

Mõned neist projektidest on Ida-Viru Ettevõtluskeskuselt (IVEK) saanud ka suure tunnustuse. IVEK-i „Ettevõtliku kooli” programmis tuli 2010. aastal lasteaia kategoorias võitjaks Jõhvi Lasteaedade Kalevipoja maja projektiga „Mölder”. Võiduga kaasnes auhinnaraha 6000 Eesti krooni. 2011. aastal sai meie Kalevipoja maja IVEK-i „Ettevõtliku kooli” programmis koostööprojektide „Märka mind!” ja „Mitmeotstarbelised ja taaskasutatavad jäätmed meie ümber” eest auhinnaks 100 eurot.

Tänavu, kus Jõhvi Lasteaedade Kalevipoja majal täitub IVEK-i „Ettevõtliku kooli” programmis osalemises viis aastat ning Sipsiku ja Pillerkaare majal kaks aastat, õnnestus lasteasutusel Jõhvi Lasteaiad saavutada „Ettevõtliku lasteaia” tiitel.

Jõhvi Lasteaiad tänab oma ettevõtlikkuse meeskonda, õpetajaid, lapsevanemaid, Jõhvi vallavalitsust, IVEK-it ning kõiki koostööpartnereid, tänu kellele saime sellise tunnustuse osaliseks. Aitäh, et uskusite meisse!

Haridusprogrammi „Ettevõtlik kool“ kohta saab infot kodulehel www.evkool.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!