Keelekümblussõbra tiitli said Anu Parts ja Anne Kloren

3. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

23.– 24. oktoobril peeti TTÜ tudengimajas keelekümbluse aastakonverentsi. 14. korda toimunud sündmusel, mis tõi kokku oma ala asjatundjad, anti üle ka keelekümblussõprade tiitlid ja keelekümblusprogrammi kvaliteediauhinnad.

Tänavuse keelekümblussõbra tiitli saajad olid keelekümbluskoolitajad Anu Parts ja Anne Kloren. Keelekümblusprogrammi sõbra aunimetus antakse keelekümbluskeskuse iga-aastase austusavalduse ja erilise tunnustusena keelekümblusprogrammi arengu otsustava mõjutamise eest käesoleval aastal või varasemate aastate jooksul.

Kolmandat aastat välja antava keelekümblusprogrammi kvaliteediauhinna, millega tunnustatakse keelekümblusprogrammiga liitunud haridusasutusi silmapaistva panuse eest keelekümblusprogrammi rakendamisse ja arendamisse, pälvisid Jõhvi vene gümnaasium, Tallinna kunstigümnaasium, Tallinna Läänemere gümnaasium ja Tartu Annelinna gümnaasium.

Konverentsil, mille alateemaks oli seekord „Juhtimine ja meeskonnatöö – visioonid, ideed ja rakendused”, esines ka haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kes on arvamusel, et Eesti mitmekultuurilisus on suur väärtus, mis annab kõigile võimaluse näha maailma eripäraselt, teistelt õppida ja paremini aru saada erineva kultuuritaustaga inimestest. Minister avaldas heameelt selle üle, et keelekümblusprogrammi on hakatud läbi viima kahesuunalisena – see rikastab meie maailmapilti ja muudab meid ühiskonnana avatumaks. Tulevikus on veel ära teha palju, et Eesti oleks sidus, salliv, avatud ja üksteise mõistmisele suunatud ühiskond, kuid minister tõdes, et tahe selleks on saalis olemas.

SA Innove keelekümbluskeskuse korraldatud konverentsil osalesid ka keelekümblusprogrammiga liitunud koolide ja lasteaedade juhid ja õpetajad, haridustöötajad, keelekümbluskeskuse partnerid ning ülikoolide esindajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!