„Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ infopäev Harjumaal

24. nov. 2014 Piia Otti infopäeva korraldaja - 1 Kommentaar

Aruküla lasteaed Rukkilill ja Aruküla põhikool Raasiku vallast on Harjumaa piloodid Lastekaitse Liidu projektis „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool”. Sügisese koolivaheaja teisipäeval, 21.oktoobril, toimus Aruküla põhikoolis üleharjumaaline infopäev asjast huvitatud lasteaia- ja kooliõpetajatele.

Päev algas kell 9.30 osalejate registreerimise ja hommikukohviga, kella kümneks olid kõik osalejad ja esinejad kohal. Külalisi olid tervitamas Merike Küttis Harju maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonnast, Raasiku valla vallavanem Raivo Uukkivi ja Aruküla põhikooli direktor Avo Möls. Järgnes Aruküla lasteaia Ülase rühma laste tervitusesinemine koos oma sõprade karukestega.

Ettekannetega koostööst Tallinna ülikooliga, projekti käigus toimuvatest uuringutest, uurimistulemustest, projekti seostest erinevate valdkondadega ja rakendumisest lasteaias ning koolis esinesid TLÜ kasvatusteaduste instituudi lektorid Kerstin Kööp ja Sirje Piht, magistrant Sigrit Nigulas, Tallinna Sipsiku lasteaia õpetajad Siiri Pentus ja Leila Toit, Aruküla põhikooli õpetaja Leili Nelson, Aruküla lasteaia õppealajuhataja Piia Otti ning sama lasteaia vanemõpetaja Katrin Priivits. Vahepeal pakuti osalejatele kooli söögisaalis maitsvat lõunat. Esinejad said Harju maavalitsuselt kingiks raamatu ja Lastekaitse Liidult CD „Igaüks on isemoodi” Ave Kumpase lauludega.

Ettekannetest kerkis esile projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” vajalikkus ennetava meetodina nii lasteaias kui ka koolis algklassides, projekti olemasolevate materjalide rakendamine ja täiendamine, projekti positiivne mõju psühhosotsiaalsele keskkonnale ning igapäevasele õppe- ja kasvatustööle.

Päeva võttis kokku projektijuht Liivia Tuvike Lastekaitse Liidust, kes tänas esinejaid ja andis infot edasiste liitumisvõimaluste ning koolituste kohta Harjumaal.

Oli soe ja kogemuslik hommikupoolik. Aitäh kõigile, kes aitasid ja kohale tulid!


Hetkel ainult üks arvamus teemale “„Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ infopäev Harjumaal”

 1. Linda ütleb:

  Igas koolis on pidevalt klassijuhataja ja ôpetaja tegevus kiusamise vastu voitlemine
  Kampaania on imelik
  Klassijuhatajat tuleb tàhtsustada ja ka palk ,et oleks aega opilastega tegelda
  Parim kuiûks ôpetja on jàrjest ûhe klassiga ,
  Saab tundma ôpilasi ja lapsevanemaid
  Kooli peaks tulema viisakas ôpilane
  Kodu kohustus on viisakas opilane kooli saata skis Saab teda ôpetada ja aidata/ideaalis/
  Kohustused ei ole ûksi ôpetajal
  /kes Saab alla keskmist palka ja ei teen I pensioniaastat/
  Moored ei tulegi ju nii kooli tool
  Vastutus vanemalt ja opilaselt ilma ei rule midagi valja
  Huvi àratamine
  Poistele eriline tahelepanu/Viimsi koolis eeskuju olemas
  Slated 7.klassist KO list kaob 300 ôpilast
  Miks karjuv palve
  Olen 24 aastat klassijuhataja olnud
  Matem opetaja kolme lapse ema
  On vaja kasvatada ja aidata vanemaid ja tegelikult
  Motte kampaaniaga
  Karskusliikumine
  Riigi tugi
  Noorte saated TV liikumine
  Uhke olla korralik kodanik
  Pere tahtsaks

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!