Meid kaitsevad ka Muhu sussid, e-riik, seenemetsad

21. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Laiapõhjalise riigikaitse kontseptsioonist on lähtunud paljude ajaleheartiklite autorid. Alljärgnevalt mõned väljavõtted ja lingid, kust saab asjast lähemalt lugeda.

Psühholoogilisest kaitsest

Uku Arold:

„Oluline on iga kodaniku panus. Me igaüks oleme iga päev vahendatud ja vahetute mõjutuste sihtmärgiks. Peame vaid oskama ära tunda neid mõjutusi, millega meile üksikisikutena ja ühiskonnale tervikuna halba soovitakse. Meist keegi ei soovi olla etturina paanikat õhutav või väärinfot levitav „kasulik idioot” mõne õõnestuseksperdi mängulaual. Hoiame ja kaitseme oma riiki ja kaasinimesi ning kui tunneme vajadust, räägime välismaalastelegi sellest, mis meil hästi.”

http://riigikaitse.postimees.ee/2931583/eesti-psuhholoogilise-kaitse-kasvamislugu

Mida tähendab „trollivabrik”?

Evelyn Kaldoja:

„Ukrainas asub trollivabrik, mida trollid ise kutsuvad Harkovi uudisteagentuuriks. Sellises kohas tegutseb 10–30 inimest, kes kirjutavad sotsiaalmeediasse kommentaare, mis toetavad Vene poliitikat, Putinit jne. Nad trollivad ka Vene oma opositsionääre. Päevas peavad nad kirjutama vähemalt sada kommentaari.

Lisaks kirjutavad kommentaare robotid, mis otsivad ajakirjandusest võtmesõnu. Näiteks kui võtmesõna on „Obama”, postitavad automaadid kommentaari „Obama on nõrk president”. Kui aga sotsiaalmeedias on nimi „Vladimir Putin”, postitab robot sõnumi „Vladimir Putin on hea liider, parim, kes Venemaal on”.”

http://riigikaitse.postimees.ee/2931595/baltimaid-ohustab-pigem-pbk-kui-rt-propaganda

Miks valisite riigikaitsetunni?

Viktoria Tihhina:

„Tundus huvitav, olin kuulnud sellest vanematelt klassidelt. Seal on laagrid, metsaskäigud, tuleb ise telgid püsti panna, süüa teha. Arvan, et kursus laiendab ka silmaringi.”

Kristo Norvaiš:

„Niikuinii peab juba varsti kaitseväkke minema ja kursuselt saab teada, mida sõjaväes vaja läheb. Neid teadmisi läheb ka tavaelus vaja.”

http://riigikaitse.postimees.ee/2931663/sissejuhatus-praktiliseks-eluks

Riigikaitse on lai mõiste

Liisa Tagel:

„Eestit ei kaitse mitte ainult NATO vihmavari ja metsas kaevikuid kaevavad laigulises vormis poisid, seda teevad omal moel ka laulupeod, Muhu sussid, e-valitsus, seenemetsad ja metsmaasikad. Need on osa kuvandist, millega välisministeerium meid maailmas tutvustab.”

http://riigikaitse.postimees.ee/2931579/iseseisvust-kaitsevad-ka-laulupeod-ja-muhu-sussid


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!