Nädalavahetusel tuleb Robotex

25. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

29. ja 30. novembril toimub TTÜ Spordihoones Baltimaade suurim robotivõistlus Robotex 2014, kus osalevaid roboteid on kaks korda mullusest rohkem ning kuhu oodatakse igas vanuses külalisi. Üritus on tasuta ning kestab mõlemal päeval kella 9.30–18.

Kavas on 12 põnevat robotivõistlust, milles lisaks traditsioonilistele aladele nagu jalgpall, joonejärgimine, rallikross ja robotite sumo, on lisandunud võistlusala „Labürint” ja „Päästemissioon merel”, mille võitjat ootab autasuna märkimisväärne 9500 eurot. Erilise vaatamisväärsusena saab näha ka humanoidrobotite jalgpalli.

Robotexi tehnoloogianäitusel on sadakond põnevat eksponaati. Näha saab kõrgtehnoloogilisi tööstusroboteid, tutvuda majapidamisrobotitega, loodussäästlike seadmetega, katsetada robotkätt, 3D pliiatseid ning paljusid teisi uudseid seadmeid. Lisaks on kohapeal õpetlikud töötoad, harivad seminarid ning loovate konkursside näitus.

Robotexi korraldab Tallinna tehnikaülikool koostöös Tartu ülikooliga.

Lisainfot sündmuse ja ajakava kohta leiab veebilehelt www.robotex.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!