ProgeTiigri konkursil saab lemmiktöid toetada

13. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

ProgeTiigri õpilaskonkursi „Tuleviku õpperuum 2050!” hindamisvooru on laekunud 160 tööd, osaleb 460 õpilast. Tuleviku õpperuumi teemalisi töid sai esitada viies kategoorias: arvutimäng või -animatsioon, arvutiga loodud muusikapala, mobiilne rakendus, 3D-graafika ja robootika. Kõige populaarsemad on arvutianimatsioonid, teatas Hariduse infotehnoloogia SA (HITSA) pressiesindaja.

10.–30. novembrini toimub konkursi hindamisvoor, kus töid saab hinnata igaüks. Lisaks avalikule hindamisele annab oma hinnangu ka ekspertidest koosnev žürii ja hinded liidetakse.

Konkursitöid saab hinnata veebikeskkonnas konkurss.progetiiger.ee, kus iga osalev meeskond on esitanud põhjaliku ülevaate töö valmimisest.

Hinnatakse meeskonnatööd, aga ka seda, kas õppijad said uusi teadmisi, kas lahendati mõnda reaalset probleemi, kas töö oli innovaatiline, kas IKT kasutamine oli õigustatud ja andis oodatud tulemuse ning kas lõpptulemus oli kvaliteetne ja visuaalselt kena. Töid hinnatakse kolmes vanuserühmas: lasteaiad ja algklassid (5–9-aastased), põhikool (10–16-aastased) ning gümnaasium ja kutseharidus (17–19-aastased).

Finalistid selguvad 15. detsembriks avaliku hindamise ja žürii hinnete põhjal. ProgeTiigri konkursi finaal toimub 24. jaanuaril 2015 Tallinna lauluväljakul.

HITSA ProgeTiigri programm keskendub tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, et äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT-valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaksid tehnoloogia loojad, mitte ainult tarbijad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!