Rahvusraamatukogus tähistatakse rahvusvahelist geoinfosüsteemide päeva

18. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 19. novembril tähistatakse rahvusraamatukogus 10. korda rahvusvahelist geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäeva „Geograafia paneb paika”, mille eesmärk on populariseerida geograafiat, geoinformaatikat, kartograafiat ja nendega seotud erialasid.

Teabepäeval räägivad koolide ning teiste asutuste ja ettevõtete, näiteks häirekeskuse ja Eesti Energia esindajad GIS-i kasutamisest igapäevatöös ja õppetöö efektiivsemaks muutmisel. Lisaks jagatakse GIS-i oskusteavet nii spetsialistilt spetsialistile kui ka õpilastele, tudengitele, õpetajatele ja teistele huvilistele. Ettekannete, esitluste, koolituste ja näituste kaudu soovitakse tõsta õpetajate teadlikkust GIS-idest ning seeläbi toetada neid õpilastes huvi äratamisel.

20. ja 21. novembril toimuvad rahvusraamatukogus ka Eesti digitaalsete kaardikogude ja Maa-ameti geoportaali tutvustused ning 24. novembrini on 6. korrusel avatud näitus „Kaart seinal”, kus eksponeeritakse esmakordselt ligi poolsada eri suuruses, keeles ja teemal kaarti eri ajastutest. Fuajees näeb rahvusraamatukogu suurimat, 1920. aastate alguses valminud „Eesti Vabariigi metsade kaarti”.

Teabepäeva korraldavad Eesti Geoinformaatika Selts, Eesti rahvusraamatukogu, maa-amet ja statistikaamet koostöös Tartu ülikooli geograafia osakonna, Tallinna tehnikaülikooli mäeinstituudi, Tallinna ülikooli loodusteaduste osakonna, keskkonnaagentuuri, Tallinna linnaplaneerimise ameti, Tallinna geograafiaõpetajate ainesektsiooni, AlphaGISi, Affecto ja Regioga. Teabepäeva toetavad haridus- ja teadusministeerium ning Esri.

Lisainfot leiab GIS päeva kodulehelt www.gispaev.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!