Tallinnas toimus rahvusvaheline hindamiskonverents

14. nov. 2014 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Tallinnas toimus 6.−8. novembrini SA Innove korraldusel haridusalase hindamise assotsiatsiooni Euroopa osakonna (AEA-Europe) 15. aastakonverents. Teemaks oli õpilaste hindamine 21. sajandil. Tippesinejaid oli Austraaliast ja Ameerikast.

Tutvuti võrdleva hindamise internetikeskkonnaga www.nomoremarking.com ning Hollandi eksamikeskuse elektroonilise keskkonnaga, mille abil hinnatakse õpilaste kognitiivset arengut kaks korda aastas, et avastada teistest maha jäävaid õpilasi võimalikult varakult ja nõustada ka õpetajaid. Huvitav oli kujundava ja kokkuvõtva elektroonilise testimise ühendamine tervikuks, mille tulemusena kaob vajadus üheainsa kokkuvõtva testi põhjal liiga kaugele ulatuvaid järeldusi teha.

Euroopa innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk rääkis innovatsioonist hariduses ja reaalajas hindamisest.

Hetk hindamiskonverentsi stendiettekandelt.

Hetk hindamiskonverentsi stendiettekandelt.

Art Graesser Memphise ülikoolist ühendas oma ettekandes uued tõenduspõhised lähenemised psühholoogiast, pedagoogikast, e-õpikeskkondadest ja mängudest ning tutvustas selle põhjal algselt USA armee tarbeks loodud elektroonilisi tuutorkeskkondasid. Viimased koosnevad simulatsioonidest ning neis tegutsevatest virtuaalsetest juhendajatest, kes suhtlevad õppijaga.

Lisaks põhiettekannetele jagasid arvukates paralleelsessioonides oma kogemusi hindamise eri tahkude kohta tunnustatud hindamisspetsialistid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!