Talvine spordipäev toob Tartusse kokku peaaegu 800 last

19. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval peetakse Tartus spordiseltsi Kalev eestvedamisel 18. korda Tartu linna ja maakonna lasteaedade spordipäeva, millel osaleb kokku peaaegu 800 last viiekümnest lasteaiast.Tegu on ainulaadse nii ulatusliku ja arvuka osalejaskonnaga ettevõtmisega Tartu lasteaedadele.

Spordipäeva, kus paremaid ei valita ja auhinna saavad kõik, juhatab sisse Tartu abilinnapea Kajar Lember, soojenduse viivad läbi spordiseltsi Kalev tuntud sportlased ning seda ilmestavad laste laulustuudio FA-Diees laululapsed.

Lasteaedade spordipäev propageerib liikumise tähtsust ja tervislikke eluviise juba varases nooruses. Samuti ühendab see spordi kaudu lasteaiarühmade õpetajad ja liikumiskasvatajad, kes saavad saavad omavahel regulaarselt kogemusi jagada ning vajadusel õppematerjale vahetada.

Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna dotsent Mehis Viru sõnul, kes on spordipäeval  olnud kohtunik, sõlmitakse tervislikud eluviisid ja sõprus spordiga juba varases lapseeas ning sellise päeva olemasolu eelkooliealistele lastele on väga oluline.

Võistluste sportlikud ülesanded on ettevalmistatud Eesti kergejõustikuliidu programmi: „Laste kergejõustik” alusel. Spordipäeva eestvedajaks on juba 17 aastat Tartu spordiselts Kalev. Võistluste korraldamisele aitavad kaasa kergejõustikuliit ning Tartu Helika lasteaed juhataja Tiina Kivisalu. Spordipäeva toetavad Tartu maavalitsus, linn ja kultuurkapital, samuti spordimuuseum, TÜ akadeemiline spordiklubi ja teised.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!