Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumil on oma Android-rakendus

26. nov. 2014 Meeli Rannastu Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi infojuht-haridustehnoloog - Kommenteeri artiklit

Ajal, mil enamik õpilasi on sõltuvuses oma nutitelefonidest, on tore tõdeda, et mängude ja sotsiaalvõrgustike arendamise kõrval mõeldakse ka kooliõpilase mugavusele. Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi (KJPG) 10. klassi õpilane Tarvo Mäesepp on selle tänuväärse töö ette võtnud.

Tarvo, kes on huvi arvutite vastu tundnud juba väga väikesest peale, alustas programmeerimisega ligi kaks aastat tagasi. Iseõppija ja -avastajana on ta loonud mobiilirakendusi ja alles siis oma loomingut teistele näidanud. Oma esimese mobiilirakenduse tegi ta ligi poolteist aastat tagasi ja selleks oli Kivilinna gümnaasiumi rakendus, mida ta avalikult ei jaganud, sest see oli mõeldud pigem enda jaoks, et telefonis oleks lihtsam e-kooli kasutada. Hiljem jagas ta seda veel mõnele sõbrale, aga avalikustamiseks ei olnud esialgu julgust.

Oma uut mobiilirakendust KJPG kirjeldab ta järgnevalt: „Tänapäeva kiire elutempoga on nutitelefon suur abimees. Rakendusega KJPG saab meie kooli õpilane oma elu veelgi mugavamaks teha! Laadi alla ja saad hetkega ülevaate oma hinnetest, tunniplaanist või uudistest kooli kodulehel.”

Koolikaaslased on teada andnud, et neil on väga hea meel sellise KJPG-rakenduse üle, sest seda on mugav kasutada – muidu ju ei ole telefonis võimalust näiteks tunniplaani vaadata. Stuudiumis ja kooli kodulehel on võimalik küll käia, aga see on ilma rakenduseta tunduvalt tülikam. Üldiselt tundub KJPG autorile, et koolikaaslased on rahul.

Noorele nutirakenduste loojale meeldib luua lahendusi, mis muudavad elu lihtsamaks ning info otsimise kiiremaks, nii nagu ka KJPG rakenduse puhul. Tulevikus näeb ta end töötamas IT-tehnoloogia valdkonnas, kuid täpselt ei tea veel, millele soovib spetsialiseeruda, selle otsustamiseks on tal õnneks veel aega.

Gümnaasiumi direktor Merike Kaste hindab väga õpilase arukust ja loovust. Oma koolile rakenduse loomine on märk, et õpilased soovivad aktiivselt kaasa rääkida ja tegutseda.

Tutvu nutitelefoni rakendusega siin: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tarvo.kjpg


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!