Tartus saab kohtuda luuletajatega

24. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartut väisab sel nädalal rahvusvaheline festival „Luulesõit”, mis ootab teisipäeval ja kolmapäeval kõiki huvilisi kohtuma Eesti, Soome, Läti ja Norra luuletajatega.

Teisipäeval, 25. novembril kell 19 toimub Tartu Kirjanike Majas mitmekeelne luuleõhtu ning kolmapäeval 26. novembril kell 12.15 Tartu ülikoolis (Ülikooli 16-212) ingliskeelne seminar.

Tänavused „luulesõitjad” on Jan Kaus Eestist, Miia Toivio Soomest, Karlis Verdin Lätist ja Gunnar Wærness Norrast. „Luulesõidu” mitmekülgse kava on koostanud luuletaja, tõlkija ja festivali kunstiline juht Guntars Godinš.

Neljas riigis rändava festivali teemaks on sel aastal tõlkeharidus. Luule tõlkimine on nõudlik väljakutse ning nõuab erakordset loomingulisust ja tundlikkust, et tabada teksti tõelist olemust. Lisaks sellele, et kõik tänavused luulesõitjad kirjutavad luulet, ühendab neid ka pikk kogemus luule tõlkimises või toimetamises. Kohtumistel saab kuulda tõlkeid neljas keeles, tõlkijaiks Contra, Guntars Godinš, Raija Hämäläinen, Jan Kaus, Jyrki Kiiskinen, Juris Kronbergs, Marja Leinonen, Øyvind Rangøy, Sigrid Tooming ja Gunnar Wærness.

Novembris viib kaheksandat korda toimuv festival luuletajad-tõlkijad veel Läti, Soome ja Norra ülikooli, kus toimuvad tõlkeharidusega seotud vestlused ja seminarid ning luuleõhtud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!