TTÜ-s avati küber­kriminalistika ja küber­julgeoleku keskus

13. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) korraldas kolmapäeval ja neljapäeval konverentsi „CyberCrime2014”, kus avati TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus, mille eesmärk on tõsta õppe-, teadus- ja arendustegevusega Eesti küberjulgeoleku kompetentsust ja võimekust.

Koostöölepingule kirjutasid alla TTÜ, sise-, justiits-, kaitse-, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, politsei- ja piirivalveamet, Eesti kohtuekspertiisi instituut ja riigi infosüsteemi amet.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul aitab loodav keskus tagada rahvusvahelisel tasemel küberjulgeoleku spetsialistide järelkasvu: „Eesti on kujunemas küberjulgeoleku valdkonnas NATO ja Euroopa Liidu veduriks ning märkimisväärselt on kasvanud riikide huvi Eesti küberturbe kogemuse vastu.”

Konverentsil keskenduti küberkriminalistikale ja küberjulgeoleku tehnoloogilistele aspektidele, näiteks küberkriminalistika kasutamisele turvaintsidentide lahendamisel ning süsteemide automaatse seadistamisega seotud probleemidele ja võimalustele. Ettekannetega esinesid eksperdid Eestist, Aust­raa­liast, Lätist ja Sloveeniast.

TTÜ küberkriminalistika ja küber­julgeoleku keskus on võrgustiku Euroopa Network of Cyber­crime Centres of Excellence for Trai­ning, Research and Education liige.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!