Tulemas on mitu välisspetsialisti avalikku loengut

5. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Lähiajal on Eesti ülikoolides toimumas hulk välisspetsialistide avalikke loenguid: neljapäeval, 6. novembril peab Tallinna ülikoolis rahvaloenduse-teemalise loengu demograaf Jerome McKibben, esmaspäeval 10. novembril kõneleb Tallinna tehnikaülikoolis Jaapani professor Yoshiaki Himeno tuuma- ja taastuvenergiast ning neljapäeval 13. novembril peab IT-kolledžis andmesalvestusmaailma-alase loengu SNIA Euroopa ja Hitachi tehnoloogiajuht Bob Plumridge.

TLÜ Eesti Demograafia Instituudi külalisõppejõud, Jerome McKibben Ameerika Ühendriikidest räägib TLÜ Studia Generalia sarjas USA moderniseeritud rahvaloendusest ja selle väljakutsetest. Täpsemalt lahkab avalik loeng „Using Surveys to Replace Censuses: The Successes and Failures of the American Community Survey in the United States” USA kogemust asendada üleriigiline rahvaloendus perioodilise mahuka uuringuga, sest senine lähenemine ei anna usaldusväärseid andmeid väiksema elanike arvuga piirkondade kohta. Ingliskeelne loeng algab kell 16 auditooriumis M213.

Tokyo tehnikainstituudi professor, tuumaenergeetika spetsialist Yoshiaki Himeno loengu „Tuuma- ning taastuvenergia: võimalused ja väljakutsed” esimene pool keskendub tuumaelektri tootmisele ja tuumaenergial põhinevate tehnoloogiate tutvustamisele (vähiravi, uute materjalide tootmine, steriliseerimine) ning annab värske ülevaate keskkonna taastumisest pärast Fukushima õnnetust. Loengu teine pool tutvustab taastuvenergia võimalusi, kusjuures pööratakse erilist tähelepanu päikese- ja tuuleenergia arendamisele, võttes arvesse ka Eesti eripära. Loeng algab kell 10 Mektory konverentsiruumis.

SNIA (Storage Networking Industry Association) Euroopa ja Hitachi tehnoloogiajuht Bob Plumridge räägib IT-kolledžis teema „Data storage – now and the future” käigus andmesalvestusmaailma hetkeseisust ja tulevikutrendidest, pilvest, tarkvaraliselt loodavast infrastruktuurist, Big Datast ja muudest aktuaalsetest teemadest. Loengut modereerib Proact Estonia AS tegevjuht Karel Kannel. Ingliskeelne loeng algab Raja 4C auditooriumis 314 kell 10. Loengust toimub ka otseülekanne IT Kolledži kodulehel www.itcollege.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!