Viljandi gümnasistid korraldavad keskkonnanädala

3. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Viljandi gümnaasiumi filmiklubi PULT korraldab 3.–7. novembril Viljandi pärimusmuusika aidas keskkonnanädala „Rohkem kui keskkond”, kus kolmel õhtul näidatakse filme ja kahel õhtul on töötoad. Üritus algab igal õhtul kell 18 ning on kõigile tasuta.

Kaminasaalis toimuvatel filmiõhtutel linastuvad filmid meest, veest ja tootmisest: esmaspäeval „Rohkem kui mesi” (Markus Imhoof, Saksamaa), kolmapäeval „Püha vesi” (Lotta Eklund, Rootsi), „Waste=Food” (Bob van Hattum, Holland). Külalisteks on Veolia keskkonnateenuste Lääne regiooni juhataja Jaan Viljas ning elupõline mesinik Madis Mutso.

Töötubades meisterdatakse vilepille, tehakse muusikat pärimusmuusik Annika Mändmaa juhendamisel ning vanadest riietest uusi tekstiilidisainer Miina Leesmenti abiga.

„Usume, et Viljandis on inimesi, kellele meeldib arutleda maailma ja selle sees toimuva üle. Filminädal toob need inimesed kokku ning nii võivad sündida ka ideed, kuidas Viljandi keskkonda paremaks muuta,” ütlevad keskkonnanädala korraldajad, et kaasa rääkima ja filme vaatama on oodatud kõik.

Viljandi gümnaasiumi dokumentaalfilmi klubi PULT on tegutsenud kaks aastat, igakuiseid dokumentaalfilmiõhtuid korraldavat klubi veavad tänavu Annemai Mutso 11. klassist ja Kerly Ritval 12. klassist. Klubi asutaja on Hanna Ental, kes korraldas eelmisel aastal maailmanädala.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!