Võru Kesklinna koolis peetakse saksa keele päeva

26. nov. 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 27. novembril keerleb Võru Kesklinna koolis ühel päeval kõik Saksamaa ja saksa keele ümber. Koos Saksa saatkonna ning saksa keele ja kultuuri esindajatega Eestis pani kool kokku programmi, mis äratab ettelugemisega, mängude ja projektidega huvi Saksamaa ja Austria vastu.

„Meil on väga hea meel selle üle, et paljud Eesti õpilased otsustavad endiselt saksa keele õppimise kasuks. Saksa keele päevaga soovime näidata, et meie keel on vahva ja pakub eelkõige tulevikuperspektiive. On väga rõõmustav, et Võrus suurendatakse saksa keele õppimise võimalusi ja just kõige pisemad saavad tänu programmile „Varajane saksa keele õpe” (Frühes Deutsch) mänguliselt seda keelt tundma õppida,” lausus Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga, kes loeb saksa keele päeval lasteaia- ja algkooliõpilastele ette saksa kirjaniku Janoschi lasteraamatut „Oo, kui kaunis on Panama”.

Lisaks kutsub Schlaga koos Austria saatkonnaga hariduse, halduse ja poliitika esindajaid arutelule, et rääkida saksa keelest Eesti koolides.

Saksa keele päeva programmis on veel põnev mäng „Autobahn”, mille käigus lahendavad 4.–5. klassi õpilased mööda Saksamaad reisides arvukaid ülesandeid, vanematele õpilastele pakutakse viktoriine ja teadmisi kirjandusest.

Saksa keele päev leiab aset Goethe instituudi, Saksa kultuuriinstituudi Tartus ja Tallinnas, Saksamaa välismaise koolihariduse keskuse (ZfA) ning Saksa Akadeemilise Vahetusteenistuse (DAAD) koostöös.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!