Eesti õpetaja esitati mainekale miljonidollarisele hariduspreemiale

19. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridusvaldkonna Nobeli preemiaks ristitud ja koos miljoni dollariga väljaantava globaalse õpetaja auhinna (Global Teacher Prize) ainuke eestlasest kandidaat on Kuressaare ametikooli ja Tartu kunstikooli õpetaja Merit Karise (pildil), kes valiti 5000 õpetaja seast üle maailma 50 järgmisesse vooru pääsenu hulka.

Mainekat haridusauhinda koos miljonidollarise preemiaga annab välja Varkey Gemsi fond, mille auesimees on USA ekspresident Bill Clinton. Veebruaris selguvad nendest 50-st omakorda kümme finalisti, kes Dubaisse võitja väljakuulutamisele kutsutakse.

Esimene suur tunnustus tuli Merit Karisele 2007. aastal kutsekooli e-kursuse eest. Kuressaare ametikoolis on tema disainisuuna õpilased olnud igal aastal õpilaskonkurssidel edukad. Ta oli aasta õpetaja 2013. Alates 2010. aastast teeb oma MTÜ Saaremaailm kaudu noortele Saaremaa pärimust kättesaadavaks. Tema suur töö oli Saaremaa 50. juubelilaulupeo kontseptsiooni kirjutamine ja kunstilise poole kujundamine. Koostöös Meie Maaga on ta algatanud hoidiste konkursi ning võtnud sõna nii kohalikus kui ka üleriigilises meedias. Eelmisest sügisest on Merit Karise Kuressaare linnavolinik ja arengukomisjoni aseesimees.

Delfi.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!