Eestis on üle poolesaja tunnustust vääriva koolibussijuhi

11. dets. 2014 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Novembri alguses korraldas maanteemuuseum koostöös Õpetajate Lehega konkursi „Märka koolibussijuhti!“, mille eesmärk oli tunnustada tublisid koolibussijuhte ning teisalt suunata tähelepanu turvalisele liiklemisele kooliteel. Koos põhjendustega laekus muuseumile 55 ettepanekut.

„Meil on siiralt hea meel, et nii palju koole, omavalitsusi, bussifirmasid ja ka lapsevanemaid, meie konkursiga kaasa tulid ja saatsid meile väga südamlikke põhjendusi, miks just nende bussijuht väärib märkamist ja tunnustamist,“ sõnas maanteemuuseumi juhataja Kadri Valner. „Kirjeldustes rõhutati enam bussijuhi iseloomuomadusi, liikluses tarvilikke oskusi ning toodi ka konkreetseid näiteid, kuidas bussijuhi töö on palju rohkemat kui pelgalt roolikeeramine.“

Ettepanekuid tunnustust väärivate koolibussijuhtide kohta tuli muuseumile üle Eesti – Muhu saarelt Hummuli vallani Valgamaal, nii e-maili kui tavakirja teel. Enamus esitatud bussijuhte teenindavad just väiksemate asulate vahelisi liine, et iga pisikese küla koolijüts ikka õigeks ajaks kooli jõuaks, samas olid esindatud ka mitmed linnade bussijuhid. Kaks koolibussijuhti oli esitatud kahe erineva isiku poolt ning ühe bussijuhi kohta tuli lausa kolm märkamist.

Laekunud ettepanekud vaatab komisjon üle detsembrikuu jooksul ning uue aasta alguses on planeeritud tänuüritus kõigi märgatud koolibussijuhtide tunnustamiseks. Komisjoni kuuluvad maanteemuuseumi, Õpetajate Lehe ja Teede Tehnokeskuse esindaja ning haridus- ja omavalitsustöötajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!