GLEN kutsub noori vabatahtlikeks arengumaadesse

29. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

GLEN Eesti projekt saadab 2015. aastal kolmeks kuuks laia maailma kümme vabatahtlikku, kes osalevad arengukoostöö projektides Indias, Nepalis, Ukrainas, Gruusias ja Aafrika riikides.

Arengukoostöö Ümarlaua juhi Piret Hirve sõnul on 2015 GLEN konkurss eriline, kuna järgmine aasta on Euroopas pühendatud arengukoostööle.

„Keskendume teadlikkuse tõstmisele arengumaade probleemidest ja Eesti inimeste seotusele arenguriikidega. Ootame noori, kes lisaks kohalikus projektis osalemisele on huvitatud ka teavitustööst,” ütles ta.

2015. aastal saab kandideerida kümnesse projekti:

  • Gruusia: kaitsealade turundusstrateegia koostamine
  • Ukraina: traditsiooniliste viinamarjaistanduste taassünd linnapargis
  • India: orgaaniliste kangaste ja looduslike toodete tutvustamine ja turustamine
  • Nepal: tervikliku küla rajamine
  • Kamerun: oskuste arendamine ja Põhja-Lõuna kogemuste vahetamine
  • Kamerun: keskkonnaklubid lastekodudes
  • Kamerun: veebisisu loomine ja kogukonna raadiosaadete edastamine
  • Keenia: noorte toetamine ja neile eluks vajalike oskuste õpetamine
  • Malawi: tüdrukute harimine seksuaaltervise teemadel
  • Ghana: noortele ja leskedele inglise keele ning käsitöö õpetamine

 

Kandideerimine on avatud 21–30-aastastele maailmaharidusest huvituvatele noortele, kes räägivad inglise keelt. Osade projektide puhul on oluline ka vene keele oskus. Arengukoostöö Ümarlaud ootab avaldusi 30. jaanuarini 2014.

GLEN Eesti on osa üleeuroopalisest GLEN võrgustikust. Projekti eesmärk on tõsta noorte teadlikkust arenguprobleemidest vaesemates riikides ning toetada noorte aktiivset osalemist säästliku ja solidaarse mõtteviisi edendamisel. Maailmahariduslik koolitus- ja praktikaprojekt hõlmab ettevalmistuskoolitust, kolmekuulist tööd mõnes Aafrika, Aasia või Ida-Euroopa riigis ning teavitustööd ja maailmahariduse edendamist kodumaal. Projekti koordineerib Arengukoostöö Ümarlaud.

Lisainfot leiab veebilehelt: www.terveilm.ee/glen.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!