Jõulutunnel lasteaias

23. dets. 2014 Taisi Tamme Laagri lasteaia õpetaja - Kommenteeri artiklit

10. detsembril toimus Laagri lasteaias traditsiooniline Jõulutunnel ehk Jõulumaa.

Kogu lasteaed oli juba jõulukuu esimesest päevast olnud tagasihoidlikult pidulikus pühademeeleolus. Seintel piilusid päkapikud, akendel hõljusid lumehelbed. Lapsed teadsid rääkida, et 1. advendi ürituse aegu olid nad ka päris päkapikku näinud, kes, latern käes, ümber lasteaia käis ja akendest sisse piilus. Päkapikk aitas süüdata tuled lasteaia hoovi-pealsel kuusepuul ja lustis õige pisut ka koos lastega. Kes nägi, see usub. Jõuluajal juhtub ju imesid.

Kuid selle imelise Jõulutunneli avas õpetajate kellademängu ansambel. Direktor Tiiu Ingerainen kuulutas seejärel Jõulutunneli avatuks koos laada ja töötubadega. Täpsustades, et igas mõnusas meisterdustoas on abiks päkapikud, kes rõõmsalt suuri ja väikesi juhendavad.

Lapsed said koos vanematega kaunistada piparkooke ja meisterdada kingikotte. Koridori seintel, trepi käsipuul ja laudadel leidus õige põnevaid asju, mida kingikotti panna või millega oma kodu kaunistada. Kes soovis sai osta jõulukaarte sõpradele-tuttavatele saatmiseks. Asjade väärtust tõstis eelkõige see, et need olid kõik ise tehtud laste ja õpetajate poolt, südame ja armastusega.

Kõikide lemmikuks oli Jõulukohvik, mille müügilette olid aidanud täiustada tublid ja abivalmis lapsevanemad. Peale kohvi-koogi sai kuulata ka lasteaialaste esituses jõululaule ja õppealajuhataja Birgiti vahvaid jõululuuletusi.

Usun, et kõik, kes meie imelise Jõulumaa läbisid said kaasa tükikese jõuluhõngu ja rõõmu, mida teistegagi jagada.

Jõulutunneli lõpetasid My Dance tantsutüdrukud. Sellel aastal oli Jõulutunnelil ka heategevuslik eesmärk- toetada Tallinna loomaaia jääkarusid. Kogu kohviku tuluga toetabki Laagri lasteaed jääkarude uue maja ehitust.

Imelist jõuluaega ja asjalikke tegemisi uuel aastal soovib Laagri lasteaia pere!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!