Jüri sai uue koolimaja

9. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

Harjumaal Rae valla keskuses Jüri alevikus avati esmaspäeval pidulikult uus, enam kui neli miljonit krooni maksma läinud 288-kohaline õppehoone, kuhu kolivad gümnasistid ja Rae huvialakooli õpilased.

„Uue gümnaasiumihoone ehitamine on Eesti tingimustes haruldane juhtum, vähemalt munitsipaalkoolide puhul, neid kiputakse me riigis ikka õpilaste vähesusele viidates kinni panema,” sõnas Rae vallavanem Mart Võrklaev.

Et Rae vallas on aga koolikohtade põud, ehitatigi gümnasistidele täiesti uus maja. Vallavanema sõnul ei suutnud senine hoone arvestades sündide arvu kasvu ja elanikkonna suurenemist enam kõiki Rae valla õpilasi ära mahutada.

Lisaks sadadele gümnaasiumiõpilastele kolib uude hoonesse ka Rae huvialakool. Hoones leiavad koha individuaalõppeklassid pilliõppeks, õppeklassid ansamblitele, tantsusaal tantsutundideks. Kokku on uues majas üle 30 klassiruumi, 96-kohaline auditoorium, söögisaal, garderoobid õpilastele ja õpetajatele, lao- ja hoiuruumid ja palju muud.

Uue koolihoone ehitus läks maksma 3,7 miljonit eurot, klasside sisustamisele ja õppetööks vajalikule tehnikale kulus täiendavalt üle 350 000 euro. „Osaliselt saime ehitust rahastada vallaeelarvest, kuid tuli võtta ka pangalaenu,” lisas Võrklaev.

Jüri gümnaasiumi direktori Maria Tiro sõnul valmis uus õppehoone väga õigel hetkel. „Senine kompleks oli meile juba üsna kitsaks jäämas – tänavust õppeaastat alustasime 970 õpilase, 106 pedagoogi ja 38 majandustöötajaga,” ütles Tiro. „Eelmise õppeaastaga võrreldes kasvas aga õpilaste arv koolis tervelt 70 võrra ning on teada, et see kasv jätkub ka lähiaastatel. Nüüd oleme õpilaste arvu kasvuks valmis.”

29. novembril avati samas hoonekompleksis Rae valla spordikeskuse laiendusena kaks miljonit eurot maksma läinud multifunktsionaalne pallihall koos aeroobika- ja kergejõustikusaaliga, mida saavad Jüri gümnaasiumi õpilased kasutada kehalise kasvatuse tundideks ning samuti huvialakooli spordiosakonna õpilased. Pallihallis saab läbi viia ka kõrgetasemelisi spordivõistlusi, selles on kohti 600 pealtvaatajale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!