President peab avaliku loengu julgeolekust

10. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 12. detsembril kell 12 peab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Tartu ülikooli aulas avaliku loengu „Muutuv julgeolekukeskkond ja Euroopa väärtused”.

President kõneleb loengus rahvusvahelisest julgeolekuolukorrast ja sellest, kuidas see on viimase aasta jooksul muutunud seoses Ukraina kriisiga, ning tõlgendab, mida olukord tähendab Euroopale ja Eestile, millised on selle ideoloogilis-filosoofilised taustad ning mida peaksime tegema, et kaitsta ja hoida euroopalikke, demokraatlikke väärtusi.

Ilves kirjeldab sisuliselt täiesti uut julgeolekukeskkonda, kus esmakordselt pärast teise maailmasõja lõppu võib näha teise riigi territooriumi annekteerimist ja riigipiiride siirdamist vägivalla ja ähvarduste abil, mis on vastuolus kehtivate rahvusvaheliste kokkulepetega.

Loengule on oodatud kõik huvilised.

Loengut on võimalik jälgida ka otseülekandes aadressil www.uttv.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!