Tallinna ülikoolis peetakse teaduskeele konverentsi

5. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikoolis (TLÜ) peetakse täna ja homme ehk 5.–6. detsembril III eesti teaduskeele konverentsi, millel osaleb üle saja teadlase, haridusametniku, teadustekstide eestindaja ja toimetaja.

Konverentsi ettekannetes käsitletakse eesti teaduskeele omandamise ja arendamisega seotud teemasid, sealhulgas akadeemilise keele õpetamist nii kõrg- kui ka keskkoolis. Omaette teemaringile keskendutakse muusika- ja kunstihariduse oskuskeele minisümpoosionil, töötubades vaadeldakse tervishoiu teadustekste ning Euroopa Liidu raamprogrammi „Horisont 2020” tõlketöös ilmnenud probleemistikku.

Konverentsi põhiettekande peab Tallinna Ülikooli rakenduslingvistika professor Krista Kerge teemal „Teadustõlge – tõlgendus ja sisutäpsus”. Külalisettekandega „Kreeka terminoloogiakehamid ja tänapäeva kreeka oskuskeele eripära” esineb Kreeka Terminoloogiaühingu juhatuse liige dr Panagiotis G. Krimpas Traakia Demokritose ülikoolist.

Konverentsi avavad 5. detsembril kell 11.45 Tallinna ülikooli teadusprorektor Katrin Niglas ning haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner.

TLÜ teaduskeelekeskuse korraldatavat konverentsi toetab riiklik „Eestikeelse terminoloogia programm 2013–2017”.

Konverentsi ajakava ja ettekannete teesid leiab siit: http://www.tlu.ee/et/teaduskeelekonverents.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!