Tartu botaanikaaias saab näha hullutavaid taimi

23. dets. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli botaanikaaias avati talvisel pööripäeval, 21. detsembril näitus „Pöörane pööripäev”, mis tutvustab meeli mõjutavaid taimi meilt ja mujalt.

Näitus annab külastajale teadmisi nii ergutavate, uimastavate, rahustavate kui ka potentsi tõstvate armutaimede kohta. Osa taimi on meile igapäevasest elust tuttavad, osa taimi aga tundmatud, kirjutas botaanikaaia esindaja.

Pööripäevad on botaanikaaia teatel olnud maagilised hetked, mil vaadatakse minevikku, ennustatakse tulevikku ning suheldakse teispoolsusesse läinud hingedega. Pööripäeva maagiliste rituaalide läbiviimisel on sageli kasutatud just taimemaailma abi.

Näitus on avatud 25. jaanuarini iga päev kella 10–17 botaanikaaia õppeklassis Lai 38. Sisse pääseb botaanikaaia piletiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!