Avati uus teadusuudiste portaal

5. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool (TÜ) ja Eesti rahvusringhääling (ERR) avasid esmaspäeval ühise Eesti teadusuudiste kanali ERR Novaator (novaator.err.ee), mis keskendub senisest enam Eesti teaduse ja teadlaste tutvustamisele ning soovib jõuda enam noorteni.

„Soovime õpilaste ja tudengite seas teadust enam populariseerida ning seeläbi noortele harivat ja silmaringi laiendavat lugemist pakkuda,“ ütles vastse portaali projektijuht Tartu ülikooli kommunikatsioonijuht Illari Lään.

„Kui vaadata tänaseid teadusuudiste portaale Eestis, siis domineerivad nendes selgelt välisallikatel põhinevad tõlkelood. Eesti teadlaste tegemised on meedias killustunud ning vähem nähtavad. ERR Novaatori ühiskanali näol on soov luua ühtne Eesti teadusuudiste keskkond kõikidele ülikoolidele jt teadusasutustele, et Eestis tehtavat teadust paremini tutvustada,” rääkis Lään.

ERR Novaator kanalis jäävad ilmuma ka tõlkelood, kuid nendele lisatakse juurde Eesti teadlaste kommentaarid ja arvamused. „Teadus on globaalne ning Eesti teadlastel on enamikes valdkondades võimalik kaasa rääkida ning lugejale sündmusi lahti selgitada,” täpsustas ERR Novaatori toimetaja Marju Himma.

Teadusuudiste kõrval on rubriigis plaan kajastada ka teadustemaatikat laiemalt ehk teemaderingi mahuvad teadlaste persoonilood, rahvusvahelised tunnustused, teaduse rahastamine, teaduspoliitika. Samuti ilmuvad portaalis edasi Tartu ülikooli sari „Teadus 100 sekundiga” ja Tallinna ülikooli sari „Ühe minuti loeng”. Jätkatakse ka põnevate seminaride ja konverentside otseülekannetega.

„ERR saab ülikoolide koostöö näol kasutada senisest enam Eesti teadusuuringuid ja saavutusi kvaliteetse uudismaterjalina ning ülikoolid saavad oma teadustegevust tutvustada suuremale auditooriumile reklaamivabas keskkonnas,” ütles Himma.

Lääne sõnul julgustas ühendtoimetust looma TÜ ja ERR-i kattuvad eesmärgid teadusuudiste valdkonnas. „Mõlemal juhul on soov just Eesti teadust, sh teadlaste ja ettevõtjate koostööd senisest enam ühiskonnas arusaadavalt tutvustada,” ütles Lään.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!