ERSO – klassikaliselt soliidne, samas popp ja noortepärane

30. jaan. 2015 Maarja Kasema - Kommenteeri artiklit

Dirigent Paavo Järvi on öelnud: „Kokkupuude muusikaga teeb inimesest inimese”.

Eesti Riiklik Süm­foo­nia­orkester korraldab juba kolmandat hooaega tasuta haridusprojekti „Hommik ERSO-ga”, kutsudes igal nädalal orkestrile külla klassitäie koolilapsi. Külalisi on käinud kõikjalt üle Eesti ning eriti meeldejäävad on olnud meeleolukad kohtumised dirigentidega ning laste säravad silmad, kui nad proovist lahkudes on öelnud, et oleksid tahtnud veel kuulata, sest see oli nii ilus. Peaaegu alati on kuulajate hulgas ka neid lapsi, kelle jaoks see on olnud esimene kord üle Estonia kontserdisaali lävepaku astuda. Siinkohal eriline kummardus õpetajatele.

Lisaks toimuvad ERSO-l päevased kontserdid koolidele. Selle hooaja viimane noorteprojekt, mis toimub muide vahetult enne sõbrapäeva, 13. veebruaril kell 13 ja kell 19 Estonia kontserdisaalis, on aga täiesti eriline. Kontserdisaal muutub kinoks ning vaataja-kuulaja viiakse tagasi tummfilmiajastusse ning näidatakse Charles Chaplini menufilmi „City Lights” („Suurlinna tuled”, 1931), mis toob vaatajani Chaplini kuulsa hulkuri ja pimeda lilleneiu südamliku armastusloo. Seda kõike orkestraalses võtmes. Nimelt mahub lavale lisaks kinoekraanile ka terve sümfooniaorkester ning filmi saab nautida koos elava muusikaga. Dirigendipuldis on Ameerika helilooja ja dirigent Timothy Brock, kes on pühendunud just tummifilmimuusika loomisele ja esitamisele. Omanäoliste tummfilmiprojektidega on ta jõudnud väga paljude maailma tipporkestrite ette, debüteerides nüüd ka Eestis. Brocki eriline kiindumus on just Chaplini filmid.

Täpsem info ja piletite broneerimine erso@erso.ee, telefon 614 7788.

Elamusterikast muusika-aastat soovib Eesti Riiklik Sümfoonia­orkester.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!