Jarõna Ilo ootab kunstihuvilisi Pärnus töötuppa

5. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Pärnus Uue kunsti muuseumis toimub kolmapäeval, 7. jaanuaril kell 14 ja 16 Jarõna Ilo joonistamise töötuba, kus kunstnik räägib miks, mida ja kuidas ta joonistab ning tutvustab joonistamisvõimalusi ja söejoonistustehnikat.

Harilik pliiats ja süsi tähistavad üldjuhul joonistamist kui katsetamist, proovimist või harjutamist, ning seda peetakse kunstiõppe üheks põhialuseks. Samas on see aga üks lihtsamaid väljendusvahendeid, mille kaudu saab oma mõtteid visualiseerida ja edasi anda, seisab sündmust tutvustavas teates. Töötuba annab joonistamishuvilistele hea võimaluse lihvida oma oskusi ühe meisterlikuma joonistaja kõrval Eestis. Töötoas vajaminevad vahendid on kohapeal olemas.

Jarõna Ilo (sündinud 1955. aastal Kiievis) on ukraina päritolu Eesti kunstnik. Ta on õppinud Kiievi tööstusgraafika tehnikumis, Praha filmiakadeemias ja lõpetanud 1981. aastal Eesti kunstiakadeemia, kus ta oli pikka aega ka joonistamisõppejõud. Praegu töötab Jarõna Ilo vabakutselise kunstniku ja õpetajana. Tema tööd on olnud näitustel nii Eestis, Euroopas kui ka Jaapanis.

Töötoa osalustasu on 3 eurot, õpilastele sooduspilet 1.50.

Huvilistel palutakse eelnevalt registreeruda e-aadressil muuseum@chaplin.ee või telefonidel: 44 30 772, 51 50 266.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!